Please use this identifier to cite or link to this item: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/59197
Title: Дослідження ефективності програм з лікування надмірної ваги на основі статистичної обробки клінічних даних
Authors: Комлева, Катерина
Keywords: ендокринна система
надмірна вага
надмірна вага
здоров'я людини
економіка
суспільство
Issue Date: 14-Apr-2023
Publisher: Національний авіаційний університет
Citation: Комлева К. Дослідження ефективності програм з лікування надмірної ваги на основі статистичної обробки клінічних даних // Політ. Сучасні проблеми науки : тези доповідей ХХІІІ Міжнародної науково-практичної конференції здобувачів вищої освіти і молодих учених . – Національний авіаційний університет. – Київ, 2023. - С. 9-10.
Abstract: Задача зменшення надмірної ваги є однією з найбільш складних викликів, з яким стикається суспільство в наш час. Вплив надмірної ваги на здоров'я та довголіття людей є серйозним, а її вплив на медичні системи та економіку суспільства в цілому є значним. Ця проблема також є важливим елементом в боротьбі зі здоров'ям населення, і її вирішення потребує співпраці всіх галузей суспільства. Згідно зі статистикою, в Україні 54% жінок та 61% чоловіків мають надмірну вагу, що свідчить про те, що ця проблема вимагає негайного вирішення. До того ж, надмірна вага може бути причиною розвитку багатьох інших захворювань, таких як діабет, серцево-судинні захворювання, артрит та інші. Статистична обробка даних - це процес збору, аналізу, інтерпретації та подання даних за допомогою статистичних методів. Вона використовується в різних галузях науки та допомагає з вирішенням багатьох питань. В соціології – допомагає дослідникам вивчати соціальні явища ,такі як поведінка людей у різних соціальних групах та взаємодію між людьми в різних сферах. В економіці – допомагає аналізувати тенденції на ринку,розробляти прогнози та визначати ефективність бізнес-стратегій. В медицині – аналізувати результати клінічних досліджень,що сприяє вдосконаленню методів лікування та попередженню захворювань. Щоб ефективно зменшити рівень надмірної ваги, потрібна комплексна стратегія, яка буде враховувати вплив різних чинників на цю проблему. Такі фактори, як стиль життя, харчування, фізична активність, генетика, психологічні та соціальні фактори, можуть мати вплив на розвиток цієї проблеми. Інформація про ці фактори та статистика щодо їх впливу дозволять розробляти інноваційні та ефективні стратегії для боротьби з надмірною вагою. В ході проведення роботи ,було отримано дані до та після лікування надлишкової ваги трьох груп пацієнтів.
Description: 1. World Health Organization. Obesity and overweight: fact sheet. https://www.who.int/newsroom/fact-sheets/detail/obesity-and-overweight 2. National Institute of Diabetes and Digestive and Kidney Diseases. Overweight & Obesity Statistics. https://www.niddk.nih.gov/health-information/health-statistics/overweight-obesity 3. Bray GA, Kim KK, Wilding JPH, World Obesity Federation. Obesity: a chronic relapsing progressive disease process. A position statement of the World Obesity Federation. Obes Rev. 2017;18(7):715-723.
URI: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/59197
Appears in Collections:Політ. Екологічна безпека, інженерія та технології

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Комлева.pdfТези_Клмлева_с_9-10348.84 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.