Please use this identifier to cite or link to this item: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/58753
Title: Аналіз страхових виплат та особливості їх здійснення в умовах форс-мажорних обставин і воєнного стану
Authors: Горбачов, Іван Олексійович
Keywords: аналіз
страхові виплати
страхова компанія
воєнний стан
форс-мажорні обставини
дипломна робота
Issue Date: 2023
Publisher: Національний авіаційний університет
Citation: Горбачов І.О. Аналіз страхових виплат та особливості їх здійснення в умовах форс-мажорних обставин і воєнного стану .– Дипломна робота на здобуття освітнього ступеня бакалавра спеціальності 072 «Фінанси, банківська справа та страхування». – Національний авіаційний університет. – Київ, 2023. – 84 с.
Abstract: Страховий ринок України є найважливішою ланкою ринку фінансових послуг і елементом фінансової системи держави. Він реалізує функції, пов’язані з формуванням фінансових ресурсів через отримувані страховими компаніями страхові премії і перерозподіляє акумульовані кошти для потреб кредитно-інвестиційного розвитку національної економіки. Обов’язковою умовою зростання капіталізації ринку страхових послуг є забезпечення довіри їх споживачів до страхових компаній. Вихідним мотивом страхувальника в отриманні страхового захисту є його бажання знизити ризики втрати здоров’я, життя, майна шляхом отримання страхових виплат від страхової компанії при настанні несприятливих подій. На жаль, страховий ринок України є недосконалим, вадами його розвитку є: низька капіталізація на фоні високої концентрації та монополізація, складність механізмів отримання страхового відшкодування при настанні страхового випадку як об’єктивного порядку, так і суб’єктивного характеру – навмисне затягування процедур страхових виплат. Зазначене негативно позначається на рівні довіри страхувальників до страховиків, викликає їх зневіру і знижує мотивацію до використання страхових послуг. Повномасштабна агресія рф проти України ще більше поглибила існуючий стан проблеми через погіршення фінансового стану страхових компаній, обсяги зобов’язань яких істотно зростає в умовах значних руйнувань і пошкодження майна та інфраструктури. При цьому виникла кризова парадоксальна ситуація, коли попит на страховий захист від негативних наслідків військових дій та обстрілів вступає у протиріччя з неможливістю його задоволення страховим і виконання укладених до початку війни страхових договорів.
Description: Робота публікується згідно наказу Ректора НАУ від 27.05.2021 р. №311/од «Про розміщення кваліфікаційних робіт здобувачів вищої освіти в репозиторії університету». Кваліфікаційна робота здобувача освітнього ступеня «Бакалавр», галузь знань:07 Управління та адміністрування, спеціальність 072 «Фінанси, банківська справа та страхування», освітньо-професійна програма «Фінанси і кредит». Керівник проекту: кандидат економічних наук, доцент Марина Анна Сергіївна
URI: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/58753
Appears in Collections:Кваліфікаційні роботи здобувачів вищої освіти кафедри фінансів, обліку та оподаткування

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Горбачов І.О._2023.pdfДипломна робота1.44 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.