Please use this identifier to cite or link to this item: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/58743
Title: Аналіз податкової політики держави та шляхи її реалізації в умовах воєнного стану
Authors: Гарбар, Ярослав Васильович
Keywords: податкова політика
аналіз
держава
воєнний стан
удосконалення
міністерство фінансів України
дипломна робота
Issue Date: 2023
Publisher: Національний авіаційний університет
Citation: Гарбар Я.В. Аналіз податкової політики держави та шляхи її реалізації в умовах воєнного стану – Дипломна робота на здобуття освітнього ступеня бакалавра спеціальності 072 «Фінанси, банківська справа та страхування». – Національний авіаційний університет. – Київ, 2023. – 69 с.
Abstract: Податкова політка держави не може бути доброю чи поганою, вона має бути адекватною викликам сьогодення. Вона лежить в основі ефективного функціонування системи УДФ, проведення структурних економічних реформ, вирішення проблем соціальноекономічного розвитку України, створення фінансового забезпечення обороноздатності країни. У довоєнний період в Україні успішно пройшли реформи фіскальної консолідація та фінансової децентралізації, а відповідальна податкова політика дозволила знизити рівень дефіциту сектору загального державного управління, зменшити боргове та податкове навантаження, розбудувати систему адміністрування податків на демократичних засадах. Проте протягом трьох останніх років Україна стоїть обличчям перед масштабними викликами, серед яких світова економічна криза 2019-2020 років, поширення гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2, триваюча з 2014 року російська збройна агресія, яка у лютому 2022 року перетворилася на широкомасштабне вторгнення. Подолання цих викликів і перемога над російським агресором потребує додаткових ресурсів та більш ефективної та результативної податкової політики, адаптованої до сучасних вимог. Досягнута у 2021 році макроекономічна стабільність змінилася функціонуванням національної економіки в умовах військового стану, що потребує вжиття надзвичайних фіскальних заходів, які дадуть змогу Україні контрольовано проходити цей складний період. З метою забезпечення післявоєнного відновлення економіки України у середньостроковій перспективі і реалізації курсу євроінтеграції нашій країні необхідно вжити заходів для проведення адекватної податкової політики, зростання податкових надходжень і підвищення ефективності податкового адміністрування, створення податкових механізмів покращення інвестиційного клімату з урахуванням викликів воєнної економіки і втрати значного обсягу виробничого потенціалу через військові дії, масову міграцію населення тощо.
Description: Робота публікується згідно наказу Ректора НАУ від 27.05.2021 р. №311/од «Про розміщення кваліфікаційних робіт здобувачів вищої освіти в репозиторії університету». Кваліфікаційна робота здобувача освітнього ступеня «Бакалавр», галузь знань:07 Управління та адміністрування, спеціальність 072 «Фінанси, банківська справа та страхування», освітньо-професійна програма «Фінанси і кредит». Керівник проекту:кандидат економічних наук, доцент Козлова Вікторія
URI: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/58743
Appears in Collections:Кваліфікаційні роботи здобувачів вищої освіти кафедри фінансів, обліку та оподаткування

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Гарбар Я.В._2023.pdfДипломна робота1.81 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.