Please use this identifier to cite or link to this item: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/58741
Title: Аналіз грошових потоків підприємства авіаційного транспорту та методи їх синхронізації
Authors: Костянець, Тетяна Сергіївна
Keywords: аналіз
грошові потоки
підприємство
авіаційний транспорт
синхронізація
дипломна робота
Issue Date: 2023
Publisher: Національний авіаційний університет
Citation: Костянець Т.С. Аналіз грошових потоків підприємства авіаційного транспорту та методи їх синхронізації.– Дипломна робота на здобуття освітнього ступеня бакалавра спеціальності 072 «Фінанси, банківська справа та страхування». – Національний авіаційний університет. – Київ, 2023. – 64 с.
Abstract: В умовах ринкової економіки гроші виконують важливі економічні функції міри вартості, засобу обігу, нагромадження платежу. З точки зору балансознавства гроші являють собою актив, без якого не може функціонувати будь-яке сучасне підприємства. На відміну від інших активів, гроші мають найбільшу ліквідність. Вони мають здатність швидкої трансформації в матеріальні, нематеріальні активи, цінні папери, інші монетарні активи тощо. Завдяки цьому виникають грошові потоки, які опосередковують розрахунки з постачальниками і підрядниками, формування і використання капіталу, зокрема власного і позикового, здійснення інвестиційної діяльності тощо. Рух грошових коштів в ринковій економіці має певні закономірності, притаманні усім видам економічної діяльності. Проте галузеві особливості визначають певну специфіку у генеруванні грошових потоків, швидкості і напрямах, формах руху. Підприємства авіаційного транспорту мають специфічний інструментарій управління грошовими потоками, пов’язаний із видами перевезень (пасажирські опосередковуються переважно роздрібними платежами, вантажні – оптовими). Як учасники міжнародних авіарейсів вітчизняні авіаперевізники здійснюють зовнішньоекономічну діяльність і використовують грошові потоки не тільки в національній, але і в іноземній валюті. Велика вартість літальних апаратів, вимога забезпечення безпеки польотів, брак власних фінансових ресурсів для їх відтворення має наслідком збільшення концентрації грошових потоків у фінансовій та інвестиційній діяльності. Аналіз коштів може здійснюватися з позицій статики (як залишки готівки і безготівкових коштів на рахунках у банках) і з позицій динаміки (рух коштів, який супроводжується дебетовими і кредитовими оборотами на рахунках коштів в бухгалтерському обліку).
Description: Робота публікується згідно наказу Ректора НАУ від 27.05.2021 р. №311/од «Про розміщення кваліфікаційних робіт здобувачів вищої освіти в репозиторії університету». Кваліфікаційна робота здобувача освітнього ступеня «Бакалавр», галузь знань:07 Управління та адміністрування, спеціальність 072 «Фінанси, банківська справа та страхування», освітньо-професійна програма «Фінанси і кредит». Керівник проекту:доктор економічних наук, професор Ярошевська Оксана Володимирівна
URI: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/58741
Appears in Collections:Кваліфікаційні роботи здобувачів вищої освіти кафедри фінансів, обліку та оподаткування

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Костянець Т.С._2023.pdfДипломна робота968.34 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.