Please use this identifier to cite or link to this item: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/58505
Title: Метод оцінювання ризиків для систем управління інформаційною безпекою
Authors: Бібін, Д.О.
Keywords: дипломна робота
автоматизована система
захист інформації
інформаційний актив
інформаційна безпека
інформаційні технології
Issue Date: Nov-2022
Publisher: Національний авіаційний університет
Abstract: Актуальність стрімкого розвитку ІТ-інфраструктури підприємств незмінно тягне за собою неконтрольоване зростання кількості загроз та вразливостей інформаційних ресурсів (ІР). У цих умовах оцінювання ризиків інформаційної безпеки (ІБ) дозволяє визначити необхідний рівень захисту інформації (ЗІ), здійснити його підтримку та розробити стратегію розвитку інформаційної структури об'єкта захисту. Аналіз та оцінювання ризиків є необхідною умовою при створенні системи управління ризиками та плану робіт із забезпечення ІБ. Відповідно до рекомендацій стандарту ISO/IEC 27001 для забезпечення ІБ на підприємстві будь-якої форми власності необхідно впроваджувати систему управління інформаційною безпекою (СМІБ). Основою такого стандарту є менеджмент ризиків, під яким мається на увазі аналіз, оцінювання та обробка ризиків ІБ. На сьогоднішній день існує безліч засобів аналізу та оцінювання ризику (ЗАОР), що використовуються для оцінювання, які представлені в досить широкому спектрі, що починається нормативними документами (стандартами) і конкретними програмними додатками.
Description: Робота публікується згідно наказу Ректора НАУ від 27.05.2021 р. №311/од "Про розміщення кваліфікаційних робіт здобувачів вищої освіти в репозиторії університету". Керівник дипломної роботи: професор кафедри ТКРС, Климчук В.П.
URI: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/58505
Appears in Collections:Кваліфікаційні роботи здобувачів вищої освіти кафедри телекомунікаційних та радіоелектронних систем

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
ФАЕТ_172_2022_диплом_Бібін Д.О..pdfдипломна робота2.33 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.