Please use this identifier to cite or link to this item: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/58477
Title: Облік і аналіз інвестиційних операцій банківської установи
Authors: Лебедєва, Юліана Сергіївна
Keywords: облік
аналіз
інвестиційні підприємства
банківська установа
цінні папери
активи
фінансові інструменти
дипломна робота
Issue Date: 2023
Publisher: Національний авіаційний університет
Citation: Лебедєва Ю.С. Облік і аналіз інвестиційних операцій банківської установи. – Дипломна робота на здобуття освітнього ступеня бакалавра спеціальності «Облік і оподаткування». – Національний авіаційний університет. – Київ, 2023. – 71 с.
Abstract: У розвинених країнах світу відбувається децентралізація інвестиційного процесу на основі розвитку різноманітних форм власності, підвищується роль власних джерел нагромаджень підприємств і банківського кредиту для фінансування інвестиційних проектів. ЦП банківських установ враховуються на балансі залежності від мети придбання і утримання. Різниця між ЦП на продаж і ЦП на інвестиції складається в намірі банківських установ, які у світовій практиці є найпотужнішими інституціональними інвесторами. На активному ринку відбувається визначення справедливої ціни ЦП. Наприкінці кожного місяця відбувається перегляд класифікації ЦП. Питання інвестиційного забезпечення розвитку національної економіки є актуальним в умовах воєнного стану, існування руйнування об’єктів виробничої та житлової інфраструктури. Тому інвестиції будуть відігравати вирішальну роль у післявоєнному відновленні економіки. Виходячи з обмеженості банківські ресурсів актуальною є проблема вибору ефективних об’єктів для фінансування з огляду на гармонізацію цілей банку і сучасних тенденцій розвитку економіки країни. Динамізм економічного середовища вимагає від банків пошуку ефективних методів управління кредитно-інвестиційною діяльністю банку, здатних забезпечити оптимальне розміщення наявних ресурсів. У вирішенні цієї задачі значну роль відіграє обліково-інформаційне забезпечення банківської діяльності. Інвестиційні операції банківських установ представлені фінансовими та капітальними інвестиціями, принципи відображення в обліку та засади аналізу відрізняються. Необхідність адаптації МСФЗ та МСБО в управління інвестиційними операціями банківської установи, вибору оптимального методу розміщення інвестиційних ресурсів, пошуку вибору оптимальних схем фінансування клієнтів обумовили вибір теми випускної роботи.
Description: Робота публікується згідно наказу Ректора НАУ від 27.05.2021 р. №311/од «Про розміщення кваліфікаційних робіт здобувачів вищої освіти в репозиторії університету». Кваліфікаційна робота здобувача освітнього ступеня «Бакалавр», галузь знань: 07 Управління та адміністрування, спеціальність 071 «Облік і оподаткування», освітньо-професійна програма «Облік і аудит». Керівник проекту: доктор економічних наук, професор Косова Тетяна Дмитрівна
URI: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/58477
Appears in Collections:Кваліфікаційні роботи здобувачів вищої освіти кафедри фінансів, обліку та оподаткування

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Лебєдєва Ю.С._2023.pdfДипломна робота1.39 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.