Please use this identifier to cite or link to this item: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/58464
Title: Мережа LoRaWAN аеропорту
Authors: Марчук, В.В.
Keywords: дипломна робота
автоматична метеорологічна станція
злітно-посадкова смуга
адаптивна зміна швидкості передачі
адреса інтернет-протоколу
інтернет речей
Issue Date: Jun-2022
Publisher: Національний авіаційний університет
Abstract: Щорічно збільшуються обсяги авіаперевезень, збільшується інтенсивність польотів, що підвищує вимоги до організації роботи аеропортів. Одним із факторів, що впливають на безпеку авіаційних перевезень, є точність та достовірність відомостей про стан погоди. Статистика показує, що в період з 2017 по 2022 роки сталося близько 193 авіаційних інцидентів, які зумовлені недоліками метеорологічного абезпечення польотів. Найбільш достовірними є відомості, які отримують від метеорологічних датчиків, що знаходяться в районі аеропорту. Висока вартість комутації сучасних метеорологічних датчиків - прокладання оптичного мідного\коаксіального кабелів і складність в організації каналів зв'язку є перешкодами до встановлення таких датчиків. Тому завдання побудови мережі передачі метеорологічних даних з метою підвищення якості метеорологічного забезпечення є актуальним.
Description: Робота публікується згідно наказу Ректора НАУ від 27.05.2021 р. №311/од "Про розміщення кваліфікаційних робіт здобувачів вищої освіти в репозиторії університету". Керівник дипломної роботи: професор кафедри ТКРС, Климчук В.П.
URI: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/58464
Appears in Collections:Кваліфікаційні роботи здобувачів вищої освіти кафедри телекомунікаційних та радіоелектронних систем

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
ФАЕТ_172_2022_диплом_Марчук В.В..pdfдипломна робота1.19 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.