Please use this identifier to cite or link to this item: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/58436
Title: Система автоматизації офісної будівлі
Authors: Галахін, І.А.
Keywords: дипломна робота
автоматизація будівель та мережі
автоматизована система управління
способи мережного доступу
комунікаційний протокол
двоточковий протокол канального рівня
Issue Date: Jun-2022
Publisher: Національний авіаційний університет
Abstract: У зв'язку з дебатами про клімат автоматизації будівель останнім часом приділяється підвищена увага, оскільки вони споживають близько 35% первинної енергії, що виробляється. Потреба енергії може бути знижена за рахунок структурних заходів, з одного боку, а також за рахунок автоматизації систем подачі тепла/охолодження, вентиляції та електрики. Ідея автоматизації лягає на благодатний ґрунт у функціональних будівлях, таких як школи, офіси або дослідні центри, оскільки ці будівлі мають дуже передбачуваний профіль використання. При такому профілі використання та поділ будівлі на окремі зони та приміщення їх енергопостачання може бути оптимізовано до такого ступеня, що може бути досягнута економія до 50%. Поділ будівлі на окремі приміщення, у контексті технології автоматизації та пов'язаного з цим індивідуального контролю параметрів: температури, освітлення, якості повітря та тиску повітря, можна використовувати не тільки у звичайних офісах чи аудиторіях, а й у дослідницьких та виробничих приміщеннях. Тут основна увага приділяється не лише комфорту користувачів, а й їхній безпеці.
Description: Робота публікується згідно наказу Ректора НАУ від 27.05.2021 р. №311/од "Про розміщення кваліфікаційних робіт здобувачів вищої освіти в репозиторії університету". Керівник дипломної роботи: доцент кафедри ТКРС, Харлай Л.В.
URI: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/58436
Appears in Collections:Кваліфікаційні роботи здобувачів вищої освіти кафедри телекомунікаційних та радіоелектронних систем

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
ФАЕТ_172_2022_диплом_Галахін І.А..pdfдипломна робота2.07 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.