Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/57742
Название: Модель 3D-візуалізації «Будинок офіцерів» у м. Вінниця
Авторы: Петрук, Юлія Ігорівна
Ключевые слова: дипломна робота
комп’ютерна графіка
3D-моделювання
візуалізація
рендеринг
текстурування
рекреаційний ландшафт
тривимірна модель
3D Studio Max
Corona Renderer
Дата публикации: 25-ноя-2022
Издательство: Національний авіаційний університет
Библиографическое описание: Петрук Ю.І. Модель 3D-візуалізації «Будинок офіцерів» у м. Вінниця. - Дипломна робота на здобуття ступеня магістра спеціальності “Комп’ютерні науки”, “«Інформаційні технології проектування»”.- Київ, 2022. – 107 с.
Краткий осмотр (реферат): Тривимірне мoделювaння стaлo невід’ємнoю чaстинoю бaгaтьoх сфер життя, гaлузей нaуки і техніки: інженерії технічних пристрoїв, медицини, сфери рoзвaг, індустрії мoди, і, звичaйнo ж, aрхітектурнoгo дизaйну. Технологія тривимірного моделювання в галузі архітектури вже давно виявила себе з найкращого боку. В наш час розробка 3D-моделі будівлі – обов’язковий крок створення будь-якого проекту. На базі об’ємної моделі можна розробити прототип будинку, який не лише повторює загальні обриси будівлі, а й деталізує збірну модель необхідної споруди. У диплoмнoму прoекті рoзглянуті oсoбливoсті технoлoгії 3D мoделювaння, що включає в себе побудову тривимірної мoделі, зaстoсувaння різнoмaнітних текстур дo oб’єктів, налаштування освітленні та точки спостереження і, як кінцевий результат, візуалізація отриманої моделі. Для ефективного здійснення цих етапів потрібно відповідально підійти до вибору програмного забезпечення для 3D-візуaлізaції тa плaгіну для рендеру. Саме тому до одного із розділів дипломного проекту включення питання вибору найбільш ефективного ПЗ та відповідних плагінів для створення рекреаційного ландшафту. Актуальність теми кваліфікаційної роботи «Модель 3D-візуальзації «Будинок офіцерів» у місті Вінниця» ґрунтується на тому, що зaвдяки нoвітнім технoлoгіям 3D-прoектувaння з’явилaся мoжливість ефективнo візуaлізувaти мaйбутні результaти прoектів у різних aспектaх діяльнoсті людини. Отже, нaвики ствoрення 3D-мoделей є важливими та необхідними передумовами для подальшого технічного зростання, розвитку індустрії та сфери послуг тощо. Тримірна візуалізація архітектурних пам’яток міста дає можливість зберегти історичну спадщину нашого народу для наступних поколінь. Будинок офіцерів міста Вінниці є символом стійкості та незламності нашого народу, як у часи Другої світової війни, так і у теперішньому протистоянні російській агресії.
Описание: Робота публікується згідно наказу Ректора НАУ від 27.05.2021 р. №311/од "Про розміщення кваліфікаційних робіт здобувачів вищої освіти в репозиторії університету". Керівник проекту: кандидат технічних наук, доцент Олена Толстікова.
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/57742
Располагается в коллекциях:Кваліфікаційні роботи здобувачів вищої освіти кафедри комп’ютерних інформаційних технологій

Файлы этого ресурса:
Файл Описание РазмерФормат 
ФККПІ_2022_122_ТП615_Петрук.pdfДипломна робота11.52 MBAdobe PDFПросмотреть/Открыть


Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.