Please use this identifier to cite or link to this item: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/57566
Title: Методичні рекомендації до виконання лабораторної роботи. Методи обробки бортів у швейних виробах із натурального хутра (спеціальність 182)
Authors: Василенко, Вікторія Миколаїна
Білоцька, Лариса Борисівна
Лозовенко, Світлана Юріївна
Keywords: технології
вироби
матеріали
борти
хутро
обробка
Issue Date: 2020
Publisher: Київський національний університет технологій та дизайну
Citation: Особливості технології виготовлення виробів із різних матеріалів. Тема: Методи обробки бортів у швейних виробах із натурального хутра: методичні рекомендації до виконання лабораторних робіт для студентів денної форми навчання першого (бакалаврського) рівня вищої освіти спеціальності 182 Технології легкої промисловості (Конструювання та технології швейних виробів) / упор.: В.М. Василенко, Л.Б. Білоцька, С. Ю. Лозовенко. – Київ : КНУТД, 2020. – 18 с.
Abstract: Підборти у хутряному одязі найчастіше проектують невідрізними в цілях збереження цілісності хутра або з відрізною частиною підбортів на ділянці лацканів. У виробах із довговолосого хутра цілеспрямовано використовувати відрізні борти з шкіри, замші або тканини, які в основному дублюють клеєною прокладкою. Частини підбортів в цих матеріалах з’єднують зшивним швом на зшивальній машині з наступним розпрасуванням або розстрочуванням шва. У випадку використання підбортів з хутра частини зшивають на кушнірській машині. У виробах з відрізною частиною підбортів на ділянці лацканів спочатку лацкани пришивають до верхніх зрізів припусків бортів, потім зметують їх з бортами припосаджуючи лацкани. При цьому величина посадки залежить від форми лацканів. Товщини шкіряної тканини, висоти і густоти волосяного покриву пушино-хутряного напівфабрикату.
URI: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/57566
Appears in Collections:Методичні рекомендації кафедри комп'ютерних технологій дизайну і графіки

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
ЛР Борти_Хутро Василенко В.М..pdf315.89 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.