Please use this identifier to cite or link to this item: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/57350
Title: Методика оцінки впливу людського фактору на якість технічного обслуговування авіаційної техніки
Authors: Кобзар, Андрій Сергійович
Keywords: кваліфікаційна робота
дипломна робота
моделі
оцінка
якість
технічне обслуговування
Issue Date: Nov-2022
Publisher: Національний авіаційний університет
Abstract: Рівень технічного обслуговування (ТО) авіаційного обладнання (АО) є одним із найважливіших аспектів системи технічної експлуатації (ТЕ) повітряних суден (ПС) і контролюється державою відповідно до правил, норм і вимог, що регулюють сертифікат для технічного обслуговування операторів та компаній. Розширення самостійності компанії та посилення національного контролю за безпекою польотів (БП) вважаються важливими умовами впровадження нових ефективних технологій у виробництво технічного обслуговування АТ, що сприяють створенню системи підтримки світового рівня. Актуальність теми ТО до системи контролю якості АТ - це організаційно-технічний процес забезпечення підтримання льотної придатності АТ під час експлуатації, що охоплює матеріально-технічні елементи (вимоги до продукції АТ, наземне обладнання, технічне обладнання), організаційно-оперативні методи виробничих операцій. Менеджмент (методи управління технічними станом (ТС), оцінка продуктивності та характеристик діяльності ТО, освітні та навчальні програми та інші сфери людської діяльності. План забезпечення якості програми ТО є: - формулювання основних принципів і характеристик системи управління якістю відповідно до вимог міжнародних стандартів серії ІСО 9000; - розробити правила сертифікації, управління та перевірки для операторів та організацій, які обслуговують АТ; - розробити вимоги до взаємодії організацій, які беруть участь у здійсненні діяльності АТ; - удосконалити процес технічного обслуговування для забезпечення продуктивності та стабільності якості продукту АТ під час польоту. У цивільних транспортних літаках оперативні й періодичні види ТО складають комплекс планових заходів безпеки - станів системи ТО, при яких гарантується готовність ПС, безпека і справність ПС.
Description: Робота публікується згідно наказу Ректора НАУ від 27.05.2021 р. №311/од «Про розміщення кваліфікаційних робіт здобувачів вищої освіти в репозиторії університету» . Керівник проекту: доцент, к. т. н. Хімко Андрій Миколайович.
URI: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/57350
Appears in Collections:Кваліфікаційні роботи здобувачів вищої освіти кафедри підтримання льотної придатності повітряних суден

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
ДИПЛОМ Кобзар (1).pdfКваліфікаційна робота1.57 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.