Please use this identifier to cite or link to this item: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/57240
Title: Особливості управління землями об'єднаних територіальних громад
Authors: Сидоренко, Олексій Володимирович
Keywords: об’єднані територіальні громади
управління землями загального користування
землеустрій
обмеження
облік земель
охорона земель
дипломна робота
Issue Date: Dec-2021
Publisher: Національний авіаційний університет
Citation: Сидоренко О.В. Особливості управління землями об'єднаних територіальних громад. - Кваліфікаційна робота випускника освітнього ступеня "магістр" за спеціальністю 193 "Геодезія та землеустрій". - Київ: Національний авіаційний університет, 2021. - 117 с.
Abstract: В Україні реалізуються земельна реформа, децентралізація влади та реформа місцевого самоврядування, які передбачають передачу повноважень і ресурсів на рівень територіальних громад. Важливою складовою та запорукою реалізації цих реформ є формування спроможних громад. Згідно з законодавством України, до складових суспільства, як об’єкт національної безпеки, поряд з його духовними, морально-етичними, культурними, історичними, інтелектуальними та матеріальними цінностями, інформаційним і навколишнім природним середовищем, віднесено ресурси. Ресурсний потенціал об’єднаної територіальної громади характеризується наявними ресурсами, основними з яких виступають територіальні(просторові), земельні ресурси. Спроможність об’єднаних територіальних громад значною мірою визначається тим, наскільки результативно вони використовують ресурси,які є в їх розпорядженні та складають їх ресурсний потенціал. Ресурсний потенціал являє собою джерело і засіб їх відтворення, а також відіграє ключову роль у визначенні функцій, спрямованості та динаміки їх розвитку.
Description: Робота публікується згідно наказу ректора від 27.05.2021 р. №311/од "Про розміщення кваліфікаційних робіт вищої освіти в репозитарії НАУ". Керівник роботи: к.т.н. Хірх-Ялан Вікторія Ігорівна
URI: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/57240
Appears in Collections:Кваліфікаційні роботи здобувачів вищої освіти кафедри аерокосмічної геодезії та землеустрою

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
ФЕБІТ_2021_193_Сидоренко О.В..pdfдипломна робота3.19 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.