Please use this identifier to cite or link to this item: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/57213
Title: Особливості методологічного процесу формування обмежень у використанні земель і земельних ділянок
Authors: Кузьменко, Богдан Григорович
Keywords: земельна ділянка
використання земель
обмеження у використанні земель
дипломна робота
Issue Date: Dec-2021
Publisher: Національний авіаційний університет
Citation: Кузьменко Б.Г. Особливості методологічного процесу формування обмежень у використанні земель і земельних ділянок. - Кваліфікаційна робота випускника освітнього ступеня "магістр" за спеціальністю 193 "Геодезія та землеустрій". - Київ: Національний авіаційний університет, 2021. - 93 с.
Abstract: Право власності на землю є важливим фактором забезпечення приватних інтересів членів суспільства. Разом з тим, воно також функціонує і як фактор забезпечення інтересів суспільства в цілому, виконуючи соціальну функцію. Закріплені в Конституції України положення про роль та статус власності на землю у суспільстві носять загальний характер і підлягають конкретизації у законодавчих актах. В основу такої конкретизації має бути поставлене завдання збалансованого закріплення в законодавстві соціально обґрунтованого співвідношення земельних прав та інтересів суспільства в цілому, а також територіальних громад, громадян та створених ними юридичних осіб. Одним із способів вирішення цього завдання є встановлення обтяжень прав на земельну ділянку, обмежень у використанні земель. Однак, законодавство України щодо обмеження права власності та інших прав на землю перебуває у стадії формування. Земельний Кодекс України та деякі інші законодавчі акти містять норми, які передбачають встановлення обтяжень прав на земельну ділянку, обмежень у використанні земель громадян та юридичних осіб і їх реєстрацію.
Description: Робота публікується згідно наказу ректора від 27.05.2021 р. №311/од "Про розміщення кваліфікаційних робіт вищої освіти в репозитарії НАУ". Керівник роботи: к.е.н., доцент Стецюк Михайло Петрович
URI: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/57213
Appears in Collections:Кваліфікаційні роботи здобувачів вищої освіти кафедри аерокосмічної геодезії та землеустрою

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
ФЕБІТ_2021_193_Кузьменко Б.Г..pdfдипломна робота750.76 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.