Please use this identifier to cite or link to this item: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/57199
Title: Еколого-економічні аспекти використання земель мережі аеропортів України
Authors: Іщенко, Наталія Федорівна
Keywords: землі авіаційного транспорту
приаеродромні території
державне регулювання
землекористування аеропортів України
дипломна робота
Issue Date: Dec-2021
Publisher: Національний авіаційний університет
Citation: Іщенко Н.Ф. Еколого-економічні аспекти використання земель мережі аеропортів України. - Кваліфікаційна робота випускника освітнього ступеня "магістр" за спеціальністю 193 "Геодезія та землеустрій". - Київ: Національний авіаційний університет, 2021. - 118 с.
Abstract: Розвиток транспортної інфраструктури, зокрема повітряного сполучення, великих та середніх міст є одним з показників економічного потенціалу країни. Разом з тим відбувається процес реформування земельних відносин, об’єктом яких є і землі авіаційного транспорту. Сучасний період також характеризується процесом інтеграції транспортної інфраструктури з Європейською і законодавча база авіаційного транспорту не виключення. Тому правовий режим земель авіаційного транспорту набуває нових характеристик. Постійно зростає значення ефективного використання економічних вкладень у авіаційну галузь з точки зору досягнутого технічного рівня, технології, економіки і надійності. Адже необґрунтоване технічне рішення може обернутися багатомільйонними втратами як при будівництві нового спорудження, так і при реконструкції. До того ж стійкою тенденцією розвитку технологічних процесів обслуговування пасажирів та обробки вантажу під час авіаперевезень є не тільки ускладнення принципу їх організації, збільшення інвестицій у будівництво, обладнання, парк ПС авіапідприємств, але й необхідність всебічного зниження ймовірності затримок і збійних ситуацій. Враховуючи досить суттєві зміни, що відбулись за останні роки у функціонуванні та взаємозв’язках авіапідприємств України та сучасні напрями досліджень закордонних вчених, можна стверджувати, що встановлення еколого-економічних аспектів використання земель даної галузі, а також розроблення методів забезпечення ефективного функціонування мережі аеропортів України є актуальною проблемою.
Description: Робота публікується згідно наказу ректора від 27.05.2021 р. №311/од "Про розміщення кваліфікаційних робіт вищої освіти в репозитарії НАУ". Керівник роботи: к.е.н, доцент Стецюк Михайло Петрович
URI: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/57199
Appears in Collections:Кваліфікаційні роботи здобувачів вищої освіти кафедри аерокосмічної геодезії та землеустрою

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
ФЕБІТ_2021_193_Іщенко Н.Ф..pdf1.2 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.