Please use this identifier to cite or link to this item: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/57136
Title: Система автоматизованого визначення за номером транспортного засобу.
Authors: Іващенко, Мирон Владимирович
Keywords: дипломна робота
мобільний додаток
номер транспортного засобу
індетифікація
комп’ютерний зір
штучний інтелект
маршрутний транспорт
рекурентна нейронна мережа
Issue Date: 25-Nov-2022
Publisher: Національний авіаційний університет
Citation: Іващенко М. В. Система автоматизованого визначення за номером транспортного засобу. - Дипломна робота на здобуття ступеня магістра спеціальності “Комп’ютерні науки”, “Інформаційні управляючі системи та технології”.- Київ, 2022. – 76 с.
Abstract: У цьому проекті була розкрита і покрита важлива тема в наш час – комп'ютерний зір. У першій частині концепт КЗ і його застосувань в реальному світі був досліджений для того, щоб розуміти актуальність, сучасні завдання комп'ютерного зору, прикладів його використання, причини з приводу питання, чому людям треба це і чому важливо розширити область комп’ютерного зору. Технологія штучного інтелекту здатна докорінно змінити роботу компанії. Важливо зазначити, що рішення на основі штучного інтелекту повинні створюватися з урахуванням потреб компанії. Ця технологія не може бути розгорнута як універсальне рішення, незважаючи на поширену помилку. Сьогодні впроваджувати рішення штучного інтелекту на підприємстві стало простіше і доступніше, і це дає цілу низку переваг. КЗ це область штучного інтелекту, яка дозволяє комп'ютерам і система м витягати значиму інформацію з цифрових зображень, відео і інших візуаль них даних, а також робити дії або давати рекомендації на основі цієї інформа ції. Якщо штучний інтелект дозволяє комп'ютерам думати, то комп'ютерний зір дозволяє їм бачити, спостерігати і розуміти. Останнім часом алгоритми, які працюють з зображеннями та об'єднати кольорову інформацію про точки та їх просторове положення, стали дуже популярними, оскільки датчики, які отримують таку інформацію, стали набагато доступними та потужними, і це стало набагато простіше для роботів або комп'ютерів, щоб зрозуміти світ. Також розглядається розпізнавання символів, це є частиною комп'ютерного зору, оскільки цей концепт був використаний впродовж розвитку додатка Android з розпізнаванням номерів від камери смартфону. У другій частині розповідь про структуру системи автоматизованого визначення за номером транспортного засобу. Описані функції ПЗ.Користувач може навести камеру на номер транспортного засобу та відсканувати номер транспорту за допомогою камери смартфону. Третя частина включає в собі специфікацію вимог до системи автоматизованого визначення за номером транспортного засобу. Концепція взаємодії клієнт-серверу. Технічні характеристики системи індетифікації. Технології на яких працює МД і платформа для реалізаціїї додатку. Є інформація про ОС Android, оскільки це – операційна система, на якій написаний додаток, деякі його особливості і важливі факти про Android. Додаток має три компонента: сервіс обробки даних, сервіс збору даних, інтерфейс. Була надана інформація з API, а саме: Номер маршруту, інтервал руху, час роботи, максимальна вартість проїзду, назва маршруту, перелік вулиць. Четверта частина включає в собі прототип і основний код класів. У наш час мобільні пристрої досить потужні, вони мають щось схоже на очі і можуть розпізнавати предмети та отримувати деяку інформацію на основі цього предмета.
Description: Робота публікується згідно наказу Ректора НАУ від 27.05.2021 р. №311/од "Про розміщення кваліфікаційних робіт здобувачів вищої освіти в репозиторії університету". Керівник проекту: доцент, кандидат технічних наук, Холявкіна Тетяна Володимирівна.
URI: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/57136
Appears in Collections:Кваліфікаційні роботи здобувачів вищої освіти кафедри комп’ютерних інформаційних технологій

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
ФККПІ_2022_212_Іващенко М.В..pdfДипломна робота1.77 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.