Please use this identifier to cite or link to this item: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/57128
Title: Програмний компонент системи управління інформаційною безпекою з використанням електронного сховища файлів підприємства.
Authors: Хвостова, Дар’я Вікторівна
Keywords: дипломна робота
СУІБ
сховище файлів
ASP.NET
MVC
архітектура клієнт-сервер
програмне забезпечення
програмна система
Issue Date: 25-Nov-2022
Publisher: Національний авіаційний університет
Citation: Хвостова Д. В. Програмний компонент системи управління інформаційною безпекою з використанням електронного сховища файлів підприємства. - Дипломна робота на здобуття ступеня магістра спеціальності “Комп’ютерні науки”, “Інформаційні управляючі системи та технології”.- Київ, 2022. – 136 с.
Abstract: Інформаційна безпека є невід’ємним елементом фідуціарного обов’язку, який вважається частиною управління ІТ. Метою інформаційної безпеки є захист цінних ресурсів організації, таких як інформація. У відповідних стандартах і структурах, а також у літературі повідомлялося про постійне зростання залежності майже всіх організацій від відповідної безпечної обробки інформації. Було розроблено та створено стандарти управління інформаційною безпекою та збірники найкращих практик. Відповідно до найважливіших і найбільш широко прийнятих міжнародних ініціатив щодо розробки та експлуатації системи управління інформаційною безпекою (СУІБ) є ISO 270xx, ITIL і COBIT, також актуальні в таких аспектах, як управління інформацією та безпекою, а також хмарне управління. Типові відділи, включаючи управління ризиками, юридичний відділ, аудит, відповідність, конфіденційність, безперервність бізнесу, контроль якості, обладнання, людські ресурси, ІТ-безпеку, інформаційну безпеку та фізичну безпеку, займаються діяльністю, яка має відношення до безпеки або пов’язана з нею. Інтеграція цих заходів у структуру процесу інформаційної безпеки, яка чітко визначає взаємозв’язки, забезпечить економічно ефективну безпеку, але їхню діяльність, як правило, розглядають як ізольовані. Протягом останніх кількох років дискусії про співвідношення витрат і прибутків вплинули на практику інформаційної безпеки. Цінність інформації повинна виправдовувати витрати на захист. Налаштування та економічна ефективність є ключовими елементами успішної СУІБ. Знання місії необхідні для узгодження процесів СУІБ з організацією та її місією. Беручи до уваги важливість узгодження бізнесу та економічної ефективності для успішної роботи СУІБ, дослідницькі внески повинні вирішувати обидві проблеми, дозволяючи чітко визначити необхідні та відповідні процеси СУІБ як основні елементи кожної СУІБ [2]. Проблема полягає в тому, що насправді такої структури процесу для управління безпекою не існує [2]. Це все ще є проблемою, оскільки управління інформаційною безпекою є складним питанням, а поточні дослідження зосереджені на економіці та аналізі витрат і прибутків інвестицій у інформаційну безпеку щодо окремих заходів захисту інформації. Цифрова трансформація та використання цифрових сервісів замість так званих «аналогових» стала дуже популярною. Кожен сегмент промисловості в усьому світі свідомо прямує до цифрових інновацій, щоб випередити своїх конкурентів. Іншими словами, кожен аспект ведення бізнесу наділений цифровими можливостями, щоб отримати всі переваги цифрової парадигми. Усі види бізнесу, що використовує цифрові технології, по всьому світі здатні досягати більших і кращих результатів. Їхні споживачі та клієнти отримують величезні переваги завдяки реальним ініціативам та впровадженням цифрової трансформації. Довгоочікувану трансформацію бізнесу можна легко й елегантно здійснити за допомогою дієвої та виграшної стратегії цифрової трансформації, плану та виконання.
Description: Робота публікується згідно наказу Ректора НАУ від 27.05.2021 р. №311/од "Про розміщення кваліфікаційних робіт здобувачів вищої освіти в репозиторії університету" Керівник проекту: доцент, кандидат технічних наук Колісник Олена Василівна.
URI: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/57128
Appears in Collections:Кваліфікаційні роботи здобувачів вищої освіти кафедри комп’ютерних інформаційних технологій

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
ФККПІ_2022_122_Хвостова Д.В..pdfДипломна робота1.18 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.