Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/57122
Название: Ситуаційний центр по конфліктним зонам повітряного простору.
Авторы: Мостіцький, Сергій Петрович
Ключевые слова: дипломна робота
Thread Pool Executor
багатопотокова обробка даних
ситуаційний центр
повітряний простір
оцінка ризиків
візуалізація даних
система управління безпекою польотів
Дата публикации: 25-ноя-2022
Издательство: Національний авіаційний університет
Библиографическое описание: Мостіцький С. П. Ситуаційний центр по конфліктним зонам повітряного простору. - Дипломна робота на здобуття ступеня магістра спеціальності “Комп’ютерні науки”, “Інформаційні управляючі системи та технології”.- Київ, 2022. – 90 с.
Краткий осмотр (реферат): Сучасна система забезпечення безпеки польотів повинна будуватися на принципах попередження небезпечних факторів - принципах проактивного управління безпекою польотів. В основу функціонування СУБП повинен бути покладений достовірний прогноз небезпечних факторів і прийняття превентивних, запобіжних заходів щодо їх парирування. Насьогодні прогнозування небезпечних факторів у повітряному просторі стало цілком можливим при застосуванні сучасних наукових підходів та інформаційних технологій. Найважливішим елементом сучасної СУБП повинна стати підсистема інформаційно-аналітичного забезпечення, що включає: - засоби збору, передачі, отримання, приймання, обробки і поширення інформації з питань безпеки польотів; - персонал, задіяний в зборі, прийомі, обробці і передачі інформації; - інформація, тобто сукупність відомостей про стан безпеки польотів в авіаційній системі і фактори, що впливають на її функціонування. Першим кроком до побудови такої системи слід вважати створення в структурі органів безпеки польотів інформаційно-аналітичних ситуаційних центрів, оснащених сучасними програмно-моделюючими комплексами і укомплектованих висококваліфікованими спеціалістами.
Описание: Робота публікується згідно наказу Ректора НАУ від 27.05.2021 р. №311/од "Про розміщення кваліфікаційних робіт здобувачів вищої освіти в репозиторії університету" Керівник проекту: доцент, кандидат технічних наук Колісник Олена Василівна.
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/57122
Располагается в коллекциях:Кваліфікаційні роботи здобувачів вищої освіти кафедри комп’ютерних інформаційних технологій

Файлы этого ресурса:
Файл Описание РазмерФормат 
ФККПІ _2022_122_Мостіцький_С.П..pdfдипломна робота1.74 MBAdobe PDFПросмотреть/Открыть


Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.