Please use this identifier to cite or link to this item: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/57117
Title: Технологія оновлення IoT систем на базі Embedded Linux.
Authors: Кондрат, Максим Сергійович
Keywords: дипломна робота
оновлення системи
технології оновлення
Embedded Linux
C++
Python
Bash
IoT-пристрій
Issue Date: 25-Nov-2022
Publisher: Національний авіаційний університет
Citation: Кондрат М.С. Технологія оновлення IoT систем на базі Embedded Linux. - Дипломна робота на здобуття ступеня магістра спеціальності “Комп’ютерні науки”, “Інформаційні управляючі системи та технології”.- Київ, 2022. – 80 с.
Abstract: Концепція IoT (Internet of Things – Інтернет речей) сповнене світовою індустрією технологій, і очікується, що до 2025 року в усьому світі буде підключено 41 мільярд пристроїв. З огляду на велику кількість підключених пристроїв, які мають доступ до Інтернету через різні засоби, такі як WiFi, Ethernet, 4G і тощо, цілком очевидно, що ці підключені пристрої повинні мати можливість працювати пліч-о-пліч з новими пристроями. Оскільки вже непрактично замінювати наявний IoT-пристрій щоразу, коли на ринку з’являється нова версія, найкращий можливий спосіб додати функції та виконувати завдання технічного обслуговування – оновити програмне забезпечення і файли на IoT-пристроях. Це може не лише покращити існуючу функціональність пристроїв, наприклад виправлення помилок, але й також може додати певні нові функції програмного забезпечення. Метою дипломної роботи є розробка технології оновлення для ІоТ систем на базі Embedded Linux, яка дозволяє покращити ефективність оновлення за рахунок розділення скриптів для виконання на серверній та апаратній частині та пересилання тільки різниці між версіями прошивки плати. Об’єктом дослідження даної роботи є процес оновлення для ІоТ систем. Предмет дослідження: технології оновлення для ІоТ систем на базі Embedded Linux. Для досягнення поставленої мети необхідно вирішити такі задачі:  написати скрипт mkUpdatePatch.sh, який створює патч (.patch) оновлення;  створити патч оновлення на серверній частині, який містить тільки різницю між версіями прошивки плати (Raspberry Pi). mkUpdatePatch.sh, що дозволяє скоротити обсяг оновлень і, відповідно, підвищити ефективність процесу; 9  створення патчу оновлення на серверній частині відбувається за допомогою трьох вхідних параметрів: версії, з якої оновлюється система; версії, на яку оновлюється; назва патчу;  визначити процес пересилання патчу на плату;  створити скрипт оновлення для апаратної частини з одним вхідним параметром – назвою патчу оновлення, який розпочинає процес оновлення.
Description: Робота публікується згідно наказу Ректора НАУ від 27.05.2021 р. №311/од "Про розміщення кваліфікаційних робіт здобувачів вищої освіти в репозиторії університету" Керівник проекту: доцент, доктор технічних наук, Савченко Аліна Станіславівна.
URI: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/57117
Appears in Collections:Кваліфікаційні роботи здобувачів вищої освіти кафедри комп’ютерних інформаційних технологій

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
ФККПІ_2022_122_Кондрат_М_С.pdfДипломна робота2.49 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.