Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/57102
Назва: Система розпізнавання обличчя на базі технології Face Recognition з використання Vision API
Автори: Віценко, Максим Миколайович
Ключові слова: дипломна робота
застосунок
розпізнавання обличчя
зображення
безпека
Swift
модель
Vision API
IOS
Дата публікації: 25-лис-2022
Видавництво: Національний авіаційний університет
Бібліографічний опис: Віценко М. М. Система розпізнавання обличчя на базі технології Face Recognition з використання Vision API- Дипломна робота на здобуття ступеня магістра спеціальності «Комп’ютерні науки», “«Інформаційні технології проектування». - Київ, 2022. – 102 с.
Короткий огляд (реферат): Біометрія як термінологія відноситься до поєднання грецьких слів (біо) і (метрика), що означає «вимірювання життя». Це стає дуже важливим у світі комп'ютерної безпеки. Метою біометрії є або автоматична ідентифікація, або перевірка особистості людей. Це означає, що вхідні дані (зображення, мова або відео) передаються системі, і вона порівнює ці вхідні дані з базою даних. Біометрія може бути фізіологічною або поведінковою. Фізіологічна біометрія визначає фізичні особливості людини та використовує такі ресурси, як (сканування сітківки ока, райдужної оболонки ока, відбитки пальців і розпізнавання обличчя). Поведінкова біометрія базується на поведінці користувача та включає в себе аналіз інформації, такої як форма та потік власного почерку, час натискання клавіш. Розпізнавання обличчя використовується для ідентифікації особи за її/її вхідним зображенням. Розпізнавання обличчя адаптується для застосування на мобільних пристроях завдяки їх гнучкості. Основні проблеми розпізнавання обличчя на мобільних пристроях пов’язані з обмеженнями обчислювальної потужності, обмеженою пам’яттю мобільних пристроїв, обмеженою пропускною здатністю мережі, проблемами конфіденційності та безпеки. Розпізнавання обличчя на мобільних пристроях можна використовувати для автентифікації користувача, розрізнення людини від іншої особи для ідентифікації сайтів соціальних мереж. Він широко використовується в безпеці і маркетингу. Існує багато традиційних додатків безпеки, таких як додатки для імені користувача (на основі ідентичності) і додатки для пароля (облікові дані). Мобільні пристрої з традиційними програмами легко викрасти, оскільки пароль можна зламати або виявити. Однак програми розпізнавання обличчя є більш ефективними, ніж традиційні програми, оскільки вони безпечніші та гнучкіші, і користувачеві не потрібно запам’ятовувати паролі. 8 Програми для розпізнавання обличчя є найбільш підходящою біометрією, оскільки ці пристрої мають камери. У цій роботі першим кроком є розпізнавання обличчя за допомогою Vision.api. Процес визначення обличчя виконується для визначення того, які пікселі на зображенні відображають частину обличчя, а які ні. Він заснований на досягненні високої швидкості виявлення обличчя за найменший проміжок часу. Другим кроком є процес виділення ознак для визначення основних орієнтирів кожної людини. Такими орієнтирами є очі, рот або ніс. Також розроблено можливість пошуку облич на фото, а не тільки через камеру.
Опис: Робота публікується згідно наказу Ректора НАУ від 27.05.2021 р. №311/од "Про розміщення кваліфікаційних робіт здобувачів вищої освіти в репозиторії університету" Керівник проекту: доцент, кандидат технічних наук, Наталія Кірхар.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/57102
Розташовується у зібраннях:Кваліфікаційні роботи здобувачів вищої освіти кафедри комп’ютерних інформаційних технологій

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
ФККПІ_2022_122_Віценко М.М..pdfДипломна робота4.75 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.