Please use this identifier to cite or link to this item: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/57101
Title: Система аналітичного прогнозування забруднення повітря на основі параметричних даних, отриманих в реальному часі
Authors: Герус, Роман Олександрович
Keywords: дипломна робота
алгоритм
випадковий ліс
кластеризація
регресія
веб-сторінка
середовище розробки
бібліотека
пакет
Issue Date: 25-Nov-2022
Publisher: Національний авіаційний університет
Citation: Герус Р.О. Система аналітичного прогнозування забруднення повітря на основі параметричних даних, отриманих в реальному часі - Дипломна робота на здобуття ступеня магістра спеціальності “Комп’ютерні науки”, “Інформаційні управляючі системи та технології”.- Київ, 2022. – 87 с.
Abstract: Забруднення повітря є однією з головних небезпек серед забруднень навколишнього середовища. Як і кожному живому організму, щосекунди потрібне свіже та якісне повітря. Жодна з живих істот не може вижити без такого повітря. Але через автомобілі, сільськогосподарську діяльність, фабрики та промисловість, видобуток корисних копалин, спалювання викопного палива наше повітря забруднюється. Завдяки цій діяльності в нашому повітрі поширюються діоксид сірки, діоксид азоту, чадний газ, тверді частинки, що є шкідливим для всього живого організму Повітря, яким ми дихаємо щомиті, викликає кілька проблем зі здоров’ям. Тож нам потрібна хороша система, яка прогнозує такі забруднення та допомагає покращити навколишнє середовище. Це змушує нас шукати передові методи прогнозування забруднення повітря. Отже, ми прогнозуємо забруднення повітря для нашого розумного міста за допомогою технології аналізу даних. Найкраще всього буде використати техніку багатовимірного багатокрокового аналізу даних часових рядів із використаннямметодів інтелектуальних аналізу даних. Наша система буде використовувати минулі та поточні дані та застосовувати їх для прогнозування забруднення повітря. Ця буде зменшувати складність і покращувати ефективність і практичність і може забезпечити більш надійні та точні рішення для відділів охорони навколишнього середовища та розумного міста.
Description: Робота публікується згідно наказу ректора № 311/од від 27.05.2021р. "Про розміщення кваліфікаційний робіт здобувачів вищої освіти в репозиторії університету". Науковий керівник: професор, доктор технічних наук, Зіатдінов Юрій Кашафович
URI: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/57101
Appears in Collections:Кваліфікаційні роботи здобувачів вищої освіти кафедри комп’ютерних інформаційних технологій

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
ФККПІ_2022_122_ГерусР_О.pdfДипломна робота1.66 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.