Please use this identifier to cite or link to this item: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/57048
Title: Трансформація економічних процесів міського землекористування в умовах реформування
Authors: Совершенна, Тетяна Вікторівна
Keywords: земельні відносини
міське землекористування
земельна реформа
трансформація економічних процесів
дипломна робота
Issue Date: Nov-2022
Publisher: Національний авіаційний університет
Citation: Совершенна Т.В. Трансформація економічних процесів міського землекористування в умовах реформування. - Кваліфікаційна робота випускника освітнього ступеня "магістр" за спеціальністю 193 "Геодезія та землеустрій". - Київ: Національний авіаційний університет, 2022. - 154с.
Abstract: З набуттям Україною незалежності виникла об'єктивна необхідність у здійсненні земельної реформи. Завдання земельної реформи полягало у перерозподілі земель з одночасною передачею їх у приватну та колективну власність та у користування підприємствам, організаціям з метою зобов'язання надання права власності на землю фізичним та юридичним особам і територіальним громадам, ефективної системи державного управління землекористуванням та формування якісної процедури розподілу та обігу земельних ресурсів. Основним принципом, який визначив напрямки реформування земельних відносин, стало подолання монополії держави на земельну власність і встановлення багатосуб'єктності права власності на землю. Пріоритетним завданням земельної реформи мало стати формування ринкових земельних відносин, котрі забезпечили б подальший ефективний перерозподіл земельних ресурсів на основі ринкової саморегуляції. Але за час її проведення так і не було досягнено певних цілей у цій сфері. Про це свідчить відсутність певної координації та контролю зі сторони органів державної влади за здійсненням реформи та несвоєчасне розв'язання організаційних і правових питань реалізації заходів, які передбачала земельна реформа.
Description: Робота публікується згідно наказу ректора від 27.05.2021 р. №311/од "Про розміщення кваліфікаційних робіт вищої освіти в репозитарії НАУ". Керівник роботи: д.е.н., доцент Бєлоусова Наталія Володимирівна
URI: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/57048
Appears in Collections:Кваліфікаційні роботи здобувачів вищої освіти кафедри аерокосмічної геодезії та землеустрою

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
ФАБД_2022_193_Совершенна Т.В..pdfдипломна робота2.3 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.