Please use this identifier to cite or link to this item: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/56947
Title: Фінансова інноваційна політика підприємства
Authors: Хандошко, Дмитро Русланович
Keywords: фінансова політика
нематеріальні активи
акціонерні товариства
інноваційні
інвестиції
підприємства
дипломна робота
Issue Date: 2022
Publisher: Національний авіаційний університет
Citation: Хандошко Д.Р. Фінансова інноваційна політика підприємства. - Дипломна робота на здобуття освітнього ступеня магістра спеціальності «Фінанси, банківська справа та страхування». – Національний авіаційний університет. – Київ, 2022. – 119 с.
Abstract: Інноваційность є незмінним супутником розвитку людства. Інноватику підприємств за принципом дії можна поділити на технічну, соціальну, фінансову, а за термінами впровадження – на поступову та стрибкоподібну. В умовах суперечностей глобалізованої світової економіки, економічних криз та військово-політичних конфліктів Україна має відсталу у техніко-технологічному аспекті, імпорто-орієнтовану, зруйновану воєнними діями економіку. Реалізація експортного потенціалу, зокрема щодо аграрного сектору, стримується обмеженням логістичних можливостей, а саме блокуванням портів рф. Ключовим завданням як воєнної, так і цивільної економіки України є перехід на інноваційно-інвестиційний шлях розвитку, переоснащення техніки, операційних та інвестиційних процесів на основі високих технологічних укладів. Склад і структуру активів підприємства можна вважати інноваційним паспортом підприємства. Зокрема, питому вагу нематеріальних активів можна вважати індикатором ступеня інноваційності підприємства, оскільки до складу НА за Міжнародними стандартами входить програмне забезпечення, патенти, авторські права, списки клієнтів, права на обслуговування, ліцензії, імпортні квоти, франшизи, ділові зв’язки, маркетингові права.
Description: Робота публікується згідно наказу Ректора НАУ від 27.05.2021 р. №311/од «Про розміщення кваліфікаційних робіт здобувачів вищої освіти в репозиторії університету». Кваліфікаційна робота здобувача освітнього ступеня «Магістр», галузь знань: 07 Управління та адміністрування, спеціальність 072 «Фінанси, банківська справа та страхування», освітньо-професійна програма «Фінанси і кредит». Керівник проекту: к.е.н., доцент Горбачова Оксана Миколаївна
URI: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/56947
Appears in Collections:Кваліфікаційні роботи здобувачів вищої освіти кафедри фінансів, обліку та оподаткування

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Хандошко Д.Р._2022.pdfДипломна робота1.41 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.