Please use this identifier to cite or link to this item: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/56918
Title: Управління кредитами банківської установи та забезпечення їх зворотності
Authors: Карась, Дарина Вікторівна
Keywords: банківська установа
управління
ризики
гарантія
застава
дипломна робота
Issue Date: 2022
Publisher: Національний авіаційний університет
Citation: Карась Д.В. Управління кредитами банківської установи та забезпечення їх зворотності. - Дипломна робота на здобуття освітнього ступеня магістра спеціальності «Фінанси, банківська справа та страхування». – Національний авіаційний університет. – Київ, 2022. – 98 с.
Abstract: Кредитування є одним із основних видів діяльності фінансово-кредитних установ. Воно є процесом надання і погашення кредитів, які виконують найважливіші соціально-економічні функції, покриваючи потреби населення і суб’єктів господарювання у споживчому і виробничому капіталі, фінансуючи касові розриви і тимчасову відсутність у них коштів. Радикальні економічні перетворення, які відбуваються в країні, спонукають до переосмислення змісту кредиту. Адже він є невід’ємним елементом ринкового господарства, безпосередньо впливає на процеси розширеного відтворення як на мікрорівні, так і на рівні окремого підприємства та домогосподарства. Основним суб’єктом, який здійснює кредитування фізичних і юридичних осіб, є банківські установи. Але кредитні послуги не є їх монополією, їх надають також небанківські установи, серед яких – кредитні спілки і ломбарди. Діяльність останніх зосереджується на споживчому кредитуванні, оскільки кредит є важливим фактором підвищення життєвого рівня населення, зокрема, як один з факторів підвищення ефективності праці. Актуальність удосконалення методів управління кредитним портфелем банківської установи та забезпечення їх зворотності в умовах слабкої інституціональної структури національної економіки обумовила вибір теми кваліфікаційної роботи.
Description: Робота публікується згідно наказу Ректора НАУ від 27.05.2021 р. №311/од «Про розміщення кваліфікаційних робіт здобувачів вищої освіти в репозиторії університету». Кваліфікаційна робота здобувача освітнього ступеня «Магістр», галузь знань: 07 Управління та адміністрування, спеціальність 072 «Фінанси, банківська справа та страхування», освітньо-професійна програма «Фінанси і кредит».Керівник проекту: д.е.н., професор Ярошевська Оксана Володимирівна
URI: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/56918
Appears in Collections:Кваліфікаційні роботи здобувачів вищої освіти кафедри фінансів, обліку та оподаткування

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Карась Д.В._2022.pdfДипломна робота1.2 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.