Please use this identifier to cite or link to this item: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/56916
Title: Управління страховими резервами страхової компанії
Authors: Яковенко, Віталій Петрович
Keywords: страхова компанія
управління
страхові резерви
ресурси
ефективність
дипломна робота
Issue Date: 2022
Publisher: Національний авіаційний університет
Citation: Яковенко В.П. Управління страховими резервами страхової компанії. - Дипломна робота на здобуття освітнього ступеня магістра спеціальності «Фінанси, банківська справа та страхування». – Національний авіаційний університет. – Київ, 2022. – 70 с.
Abstract: Серед небанківських фінансово-кредитних установ провідну роль відіграють страхові компанії. Конкурентний статус банківських установ та страхових компаній є неоднозначним. Сфера їх суперництва полягає, по-перше, у залученні фінансових ресурсів населення і суб’єктів господарювання в альтернативні фінансові інструменти – депозитні вклади і страхові поліси. По-друге, прагнучі диверсифікувати джерела своїх доходів, банківські установи розвивають нові послуги, зокрема значну частину доходів вони отримують у вигляді комісійних надходжень від реалізації страхових продуктів. Загострення конкуренції на фінансовому ринку між банками й страховими компаніями стимулює їх модифікації та розширення спектрів своєї діяльності не лише в напрямі суперництва, але і співробітництва, і інтеграції. Необхідність посилення інтеграційних процесів на банківському і страховому ринку обумовила актуальність теми дослідження.
Description: Робота публікується згідно наказу Ректора НАУ від 27.05.2021 р. №311/од «Про розміщення кваліфікаційних робіт здобувачів вищої освіти в репозиторії університету». Кваліфікаційна робота здобувача освітнього ступеня «Магістр», галузь знань: 07 Управління та адміністрування, спеціальність 072 «Фінанси, банківська справа та страхування», освітньо-професійна програма «Фінанси і кредит». Керівник проекту: доктор філософії Несенюк Євген Сергійович
URI: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/56916
Appears in Collections:Кваліфікаційні роботи здобувачів вищої освіти кафедри фінансів, обліку та оподаткування

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Яковенко В.П._2022.pdfДипломна робота704.23 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.