Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/56897
Назва: | Розробка технології виробництва добрива для ґрунту з альтернативної сировини |
Автори: | Рігус, Даніелла Андріївна |
Ключові слова: | дипломна робота грунт моніторинг технології добриво кавова макуха |
Дата публікації: | лис-2022 |
Видавництво: | Національний авіаційний університет |
Короткий огляд (реферат): | В дипломні роботи описано розроблення технології виробництва добрива для ґрунту з альтернативної сировини. Досліджено сучасний стан українських грунтів, причини їх деградації та методи відновлення грунтів. Визначено, що у переважній більшості найглобальнішою причиною деградації грунтів є антропогенна діяльність, а саме сучасні методи покращення родючості грунтів. Найактуальнішим методом відновлення грунтів є використання мінеральних добрив зі зміненим хімічним складом, та використання органічних добрив. Виходячи з отриманих результатів, у роботі була запропонована новітня технологія виготовлення екологічного добрива для грунтів з відходів харчової промисловості, а саме - кавової гущі. На основі гіпотези про вплив добрива на покращення родючості ґрунтів, був проведений експеримент, та підтверджена ефективність добрива з альтернативної сировини, та її вплив на родючість деградованих грунтів. Результати роботи можуть використовуватись у сільськогосподарській промисловості. |
Опис: | Робота публікується згідно наказу Ректора НАУ від 27.05.2021 р. №311/од "Про розміщення кваліфікаційних робіт здобувачів вищої освіти в репозиторії університету" . Керівник проекту: к.т.н., доц. Черняк Л.М. |
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): | https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/56897 |
Розташовується у зібраннях: | Кваліфікаційні роботи здобувачів вищої освіти кафедри екології |
Файли цього матеріалу:
Файл | Опис | Розмір | Формат | |
---|---|---|---|---|
рігус.дипломна.docx (5).pdf | Дипломна_робота | 7.36 MB | Adobe PDF | Переглянути/Відкрити |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.