Please use this identifier to cite or link to this item: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/56443
Title: Організація і методика обліку, аналізу та внутрішнього контролю товарних операцій підприємства
Authors: Яскевич, Анна Костянтинівна
Keywords: товарні операції
товарооборот
облік
аналіз
методика
аудит
дипломна робота
Issue Date: 2021
Publisher: Національний авіаційний університет
Citation: Яскевич А.К.Організація і методика обліку, аналізу та внутрішнього контролю товарних операцій підприємства. – Дипломна робота на здобуття освітнього ступеня магістра спеціальності «Облік і оподаткування». – Національний авіаційний університет. – Київ, 2021. – 84 с.
Abstract: В умовах формування ринкових відносин торгівельно-господарська діяльність відіграє важливу роль у забезпеченні функціонування національної економіки, оскільки в процесі її здійснення реалізується вироблена споживча вартість товарів; доводяться предмети індивідуального та промислового споживання до споживачів, відбувається балансування пропозиції та попиту, активний вплив на виробництво готової продукції, робіт, послуг. Ознакою сьогодення є жорстка конкуренція на торгівельному ринку, тому змінюються принципи функціонування оптових і роздрібних торгівельних підприємств. Їх стратегічними завданнями становяться розширення асортименту та номенклатури товарів, збільшення обсягів продаж, скорочення витрат обігу. Значний вплив на розвиток торгівельних підприємств має науково-технічний прогрес, диджіталізація, поширюються електронні технології продажу товарів, дистанційна торгівля, надання покупцям інформаційних послуг щодо якості товарів та конкурентоспроможності цін на них. Серед форс-мажорних обставин, які обумовили зміни торгівельної діяльності, слід вказати обмежувальні заходи, пов’язані з протидією поширенню СOVID-19, які надали поштовх розвитку Інтернет-магазинів. Тісно поєднуються облікові, маркетингові, логістичні системи для просування товару, проведення ринкових досліджень, організація розподілутоварів на ринку, визначення конкурентної ціни, створення служб сервісу тощо . У зв'язку з переходом українських підприємств на МСФЗ відбулися суттєві зміни в організації обліку підприємства торгівлі, оцінці товарних запасів, обліку товароруху, визначенні доходів від реалізації. Велику роль у зростанні прибутковості та конкурентоспроможності підприємства в сучасних умовах відіграє внутрішній контроль і незалежний аудит.
Description: Робота публікується згідно наказу Ректора НАУ від 27.05.2021 р. №311/од «Про розміщення кваліфікаційних робіт здобувачів вищої освіти в репозиторії університету». Кваліфікаційна робота здобувача освітнього ступеня «Магістр», галузь знань: 07 Управління та адміністрування, спеціальність 071 «Облік і оподаткування», освітньо-професійна програма «Облік і аудит». Керівник проекту: кандидат економічних наук Поддубняк Дар’я Борисівна
URI: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/56443
Appears in Collections:Кваліфікаційні роботи здобувачів вищої освіти кафедри фінансів, обліку та оподаткування

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Яскевич А.К._2021.pdfДипломна робота794.09 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.