Please use this identifier to cite or link to this item: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/56441
Title: Організація і методика обліку, аналізу та контролю нарахування та сплати податку на прибуток підприємства
Authors: Приходько, Надія Василівна
Keywords: податковий контроль
податок на прибуток
організація
методика
облік
аналіз
дипломна робота
Issue Date: 2021
Publisher: Національний авіаційний університет
Citation: Приходько Н.В. Організація і методика обліку, аналізу та контролю нарахування та сплати податку на прибуток підприємства. – Дипломна робота на здобуття освітнього ступеня магістра спеціальності «Облік і оподаткування». – Національний авіаційний університет. – Київ, 2021. – 94 с.
Abstract: Однією з найважливіших причин, що стримує рух України на шляху до суспільства високого добробуту, є суттєвий обсяг тіньової економіки. Остання має негативний вплив на всі соціально економічні процеси, деформує пропорції структурного розвитку, лишає поза системи обліку, аналізу та контролю значний обсяг об’єктів. Тому пріоритетом розвитку національної економіки є її детінізація з використанням різноманітних інструментів. Одним із них є податковий контроль і аналіз нарахування і сплати податку на прибуток, його відображення в обліково інформаційній системі підприємства. Після підписання Угоди про Асоціацію з ЄС новели податкового законодавства орієнтовані на детінізацію економіки як умови її реалізації. Податок на прибуток підприємств є бюджетоформуюючим, тому легітимізація останнього є важливим чинником зростання доходів бюджету, з однієї сторони, з іншого, це – фактор переходу діяльності суб’єктів господарювання в офіційний сектор економіки, який підлягає статистичному обліку, знаходить відображення в системі національних рахунків тощо.
Description: Робота публікується згідно наказу Ректора НАУ від 27.05.2021 р. №311/од «Про розміщення кваліфікаційних робіт здобувачів вищої освіти в репозиторії університету». Кваліфікаційна робота здобувача освітнього ступеня «Магістр», галузь знань: 07 Управління та адміністрування, спеціальність 071 «Облік і оподаткування», освітньо-професійна програма «Облік і аудит». Керівник проекту: доктор філософії Несенюк Євген Сергійович
URI: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/56441
Appears in Collections:Кваліфікаційні роботи здобувачів вищої освіти кафедри фінансів, обліку та оподаткування

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Приходько Н.В._2021.pdfДипломна робота903.86 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.