Please use this identifier to cite or link to this item: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/56437
Title: Організація і методика обліку, аналізу та внутрішнього контролю товароруху на підприємствах торгівлі
Authors: Добровольська, Людмила Вікторівна
Keywords: методика облік
аналіз
організація
товарорух
внутрішній контроль
дипломна робота
Issue Date: 2021
Publisher: Національний авіаційний університет
Citation: Добровольська Л.В. Організація і методика обліку, аналізу та внутрішнього контролю товароруху на підприємствах торгівлі.– Дипломна робота на здобуття освітнього ступеня магістра спеціальності «Облік і оподаткування». – Національний авіаційний університет. – Київ, 2021. – 88 с.
Abstract: Від ефективності діяльності підприємств внутрішньої торгівлі залежить рівень рентабельності торговельної галузі в Україні. Швидкі зміни економічної ситуації, кризові процеси спонукають до впровадження ефективних інструментів менеджменту, які сприятимуть підвищенню якості товароруху торговельних підприємств. В умовах високої конкуренції між торгівельними підприємствами, нестабільного і динамічно змінюваного зовнішнього середовища, наявності обмежень, пов’язаних із необхідністю запобігання поширенню COVID-19, виникає необхідність у зменшенні трансакційних витрат і раціоналізації товароруху. Остання досягається за рахунок логістичного управління, що полягає в оптимізації розміру товарних запасів, визначенні обсягів постачання та конкретних їх каналів. Наявність злагоджених ланцюгів постачання товарів відіграє важливу роль для збільшення обсягів оптового і роздрібного товарообороту. особливо для квітів і рослин. Вони є біологічними активами, тому на їх товарну форму значний вплив має температурний режим транспортування і зберігання, а також термін, який сплив після того, як квіти були зрізані. Зазначене обумовлює специфічність завдань обліку, аналізу, контролю торгівельних підприємств в частині руху окремих товарних груп. Необхідність удосконалення обліково-аналітичної і контрольної системи товароруху на торгівельних підприємствах на логістичних засадах обумовила вибір мети, завдань кваліфікаційної магістерської роботи.
Description: Робота публікується згідно наказу Ректора НАУ від 27.05.2021 р. №311/од «Про розміщення кваліфікаційних робіт здобувачів вищої освіти в репозиторії університету». Кваліфікаційна робота здобувача освітнього ступеня «Магістр», галузь знань: 07 Управління та адміністрування, спеціальність 071 «Облік і оподаткування», освітньо-професійна програма «Облік і аудит». Керівник проекту: доктор економічних наук, професор Костирко Руслан Олександрович
URI: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/56437
Appears in Collections:Кваліфікаційні роботи здобувачів вищої освіти кафедри фінансів, обліку та оподаткування

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Добровольська Л.В._2021.pdfДипломна робота1.57 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.