Please use this identifier to cite or link to this item: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/56434
Title: Організація і методика обліку, аналізу та аудиту дебіторської і кредиторської заборгованості на підприємстві
Authors: Брага, Юлія Станіславівна
Keywords: аудит
аналіз
облік
методика
організація
підприємство
дипломна робота
Issue Date: 2021
Publisher: Національний авіаційний університет
Citation: Брага Ю.С. Організація і методика обліку, аналізу та аудиту дебіторської і кредиторської заборгованості на підприємстві. – Дипломна робота на здобуття освітнього ступеня магістра спеціальності «Облік і оподаткування». – Національний авіаційний університет. – Київ, 2021. – 89 с.
Abstract: В сьогоденні, коли у більшості підприємств України спостерігається погіршення фінансового стану внаслідок значних змін в господарській діяльності, особливу увагу в цих умовах слід надати проведенню розрахункових операцій між контрагентами. Операції між суб՚єктами господарських процесів можуть проходити за допомогою різних форм розрахунків та між різними контрагентами (державою, працівниками, з учасниками і т.і.). Тому протягом одного звітного періоду підприємство може мати як дебіторську так і кредиторську заборгованість. Обліковий процес даних заборгованостей є багатогранним. На підставі облікової інформації проводиться заповнення первинних документів та регістрів бухгалтерського обліку, заповнення фінансової звітності та розрахунок показників фінансового стану підприємства. На жаль, зміна розміру дебіторської чи кредиторської заборгованості може суттєво впливати на фінансовий стан підприємства. Забезпечення правильної організації та побудови обліку, аналізу та аудиту дебіторської та кредиторської заборгованості надає гарантію для підприємства щодо попередження негативних явищ щодо виникнення простроченої або безнадійної заборгованості. Тому актуальність ведення обліку розрахунків з дебіторами та кредиторами є актуальною і потребує більш детального дослідження.
Description: Робота публікується згідно наказу Ректора НАУ від 27.05.2021 р. №311/од «Про розміщення кваліфікаційних робіт здобувачів вищої освіти в репозиторії університету». Кваліфікаційна робота здобувача освітнього ступеня «Магістр», галузь знань: 07 Управління та адміністрування, спеціальність 071 «Облік і оподаткування», освітньо-професійна програма «Облік і аудит». Керівник проекту: к.е.н., доцент Бондаренко Ольга Михайлівна
URI: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/56434
Appears in Collections:Кваліфікаційні роботи здобувачів вищої освіти кафедри фінансів, обліку та оподаткування

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Брага Ю.С._2021.pdfДипломна робота1.19 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.