Please use this identifier to cite or link to this item: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/56433
Title: Організація і методика обліку, аналізу та аудиту розрахунків з постачальниками і підрядниками на підприємстві
Authors: Андрусенко, Антон Олександрович
Keywords: організація
розрахунки
методика
облік
аналіз
аудит
дипломна робота
Issue Date: 2021
Publisher: Національний авіаційний університет
Citation: Андрусенко А.О. Організація і методика обліку, аналізу та аудиту розрахунків з постачальниками і підрядниками на підприємстві.– Дипломна робота на здобуття освітнього ступеня магістра спеціальності «Облік і оподаткування». – Національний авіаційний університет. – Київ, 2021. – 123 с.
Abstract: В сучасних умовах господарювання, коли більшість підприємств України вимушені працювати в умовах локдаунів внаслідок пандемії Covid-19, зростає потреба у вчасно проведених розрахунках між контрагентами. За цих умов роботи значно зросла кількість не платежів – розмір кредиторської заборгованості виріс до критичних розмірів. Слід зазначити, що за такими умовами роботи значна кількість малих і великих підприємств зазнали статусу – банкрот. Перш за все це могло статися внаслідок того, що підприємства вчасно не звернули увагу на стрімке збільшення своїх зобов՚язань і не прийняли заходів щодо виходу із складної ситуації. Іншими словами не звернули увагу на потребу в управлінні та керівництві кредиторської заборгованості. Одним із видів кредиторської заборгованості є розрахунки з постачальниками та підрядниками. Даний вид заборгованості є на кожному підприємстві України. І, як правило, дане зобов՚язання є домінуючим серед усіх інших видів зобов՚язань. Особливу увагу кожному підприємству, яке має такий вид заборгованості потрібно приділити строку позовної давнини. Так як більшість підприємств, після настання простроченої кредиторської заборгованості звертаються до суду з метою повернення власних грошовихкоштів. І в даному випадку, підприємства повинні повернути не лише свій борг, а інші штрафні санкції передбачені договірними правовідносинами і судові витрати також. Тому актуальність ведення обліку розрахунків з постачальниками та підрядниками є актуальною і потребує більш детального дослідження.
Description: Робота публікується згідно наказу Ректора НАУ від 27.05.2021 р. №311/од «Про розміщення кваліфікаційних робіт здобувачів вищої освіти в репозиторії університету». Кваліфікаційна робота здобувача освітнього ступеня «Магістр», галузь знань: 07 Управління та адміністрування, спеціальність 071 «Облік і оподаткування», освітньо-професійна програма «Облік і аудит». Керівник проекту: к.е.н., доцент Бондаренко Ольга Михайлівна
URI: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/56433
Appears in Collections:Кваліфікаційні роботи здобувачів вищої освіти кафедри фінансів, обліку та оподаткування

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Андрусенко А.О._2021.pdfДипломна робота13.89 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.