Please use this identifier to cite or link to this item: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/56432
Title: Організація і методика обліку, аналізу та аудиту розрахунків підприємства з покупцями
Authors: Опанасюк, Аліна Романівна
Keywords: облік
аналіз
аудит
методика
покупці
дипломна робота
Issue Date: 2021
Publisher: Національний авіаційний університет
Citation: Опанасюк А.Р. Організація і методика обліку, аналізу та аудиту розрахунків підприємства з покупцями. – Дипломна робота на здобуття освітнього ступеня магістра спеціальності «Облік і оподаткування». – Національний авіаційний університет. – Київ, 2021. – 89 с.
Abstract: Кожне підприємство під час своєї діяльності намагається постійно шукати нові ринки збуту своєї продукції (товарів, робіт, послуг). Реалізація зазначених активів призводить до збільшення розрахункових операцій між контрагентами, що в свою чергу потребує постійного їх контролю та прозорості. В зв՚язку з тим, що за останні два роки в умовах роботи під час пандемії більшість підприємств втратили свої фінансові позиції і внаслідок цього доволі часто відбувається не погашення своїх боргових зобов՚язань покупцями підприємств. Тому, під час заключення договірних взаємовідносин особливу увагу потрібно приділяти формування наповнення договору в розрізі проведення оплати та штрафних санкцій за невчасне проведення розрахунків. В сучасних умовах господарювання, на жаль, підприємства, які вчасно не відреагували на наявність сумнівної заборгованості, для запобігання значних витрат в майбутньому, під час своєї діяльності вимушені проводити формування та використання резерву сумнівних боргів. Потрібно відмітити, що деякі підприємства, котрі не проводять нарахування даного резерву наражають себе на небезпеку в одному звітному періоді мати значні фінансові втрати. Криза неплатежів, також може негативно вплинути і на економічний розвиток підприємства-продавця. Це пов՚язано з тим, що в нього також є договірні зобов՚язання між іншими підприємствами, які теж будуть проводитись із затримкою. Тому актуальність ведення обліку розрахунків підприємства з покупцями є актуальною і потребує більш детального дослідження.
Description: Робота публікується згідно наказу Ректора НАУ від 27.05.2021 р. №311/од «Про розміщення кваліфікаційних робіт здобувачів вищої освіти в репозиторії університету». Кваліфікаційна робота здобувача освітнього ступеня «Магістр», галузь знань: 07 Управління та адміністрування, спеціальність 071 «Облік і оподаткування», освітньо-професійна програма «Облік і аудит». Керівник проекту:к.е.н., доцент Бондаренко Ольга Михайлівна
URI: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/56432
Appears in Collections:Кваліфікаційні роботи здобувачів вищої освіти кафедри фінансів, обліку та оподаткування

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Опанасюк А.Р._2021.pdfДипломна робота1.63 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.