Please use this identifier to cite or link to this item: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/56426
Title: Аналіз фінансової стійкості страхової компанії в умовах ризик-середовища військової економіки
Authors: Мельничук, Ольга Петрівна
Keywords: фінансова стійкість
фінансова надійність
страхування
воєнна економіка
страхова компанія
дипломна робота
Issue Date: 2022
Publisher: Національний авіаційний університет
Citation: Мельничук О.П. Аналіз фінансової стійкості страхової компанії в умовах ризик-середовища військової економіки.– Дипломна робота на здобуття освітнього ступеня бакалавра спеціальності «Фінанси, банківська справа та страхування». – Національний авіаційний університет. – Київ, 2022. – 12 с.
Abstract: Фінансова стійкість підприємств, у тому числі і страхових компаній, відноситься до одного із головних індикаторів їх ефективного функціонування і дає можливість комплексно оцінити зусилля топ-менеджменту і працівників щодо раціонального формування та використання фінансових ресурсів. Діяльності страхових компаній властиві певні особливості, зумовлені необхідністю слідування відповідним вимогам, що передбачені вітчизняним законодавством; з огляду на це, фінансова стійкість страховиків повинна оцінюватись рядом показників, що стосуються не лише оптимізації структури фінансових ресурсів, які є у їх розпорядженні, а і відображають рівень співвідношення між нормативним і фактичним запасами платоспроможності, величину страхових резервів та статутного капіталу, що в кінцевому результаті визначає здатність страхових компаній гарантувати надійність надання якісних послуг страхувальникам, вигодонабувачам та застрахованим особам. Дослідженню різних аспектів діяльності страхових компаній присвячено цілий ряд праць таких провідних вітчизняних науковців, як Косова Т.Д., Слободянюк О.В., Дєєва Н.Е., Соловей Н.В.; питаннями фінансової стійкості страхових компаній займалися вчені Базилевич В.Д., Барановський О.І., Внукова Н.М., Гудачок Я.Ю., Олійник В.М., Павловська О.В.
Description: Робота публікується згідно наказу Ректора НАУ від 27.05.2021 р. №311/од «Про розміщення кваліфікаційних робіт здобувачів вищої освіти в репозиторії університету». Кваліфікаційна робота здобувача освітнього ступеня «Бакалавр», галузь знань: 07 Управління та адміністрування, спеціальність 072 «Фінанси, банківська справа та страхування», освітньо-професійна програма «Фінанси і кредит». Керівник проекту: кандидат економічних наук, доцент Гаврилко Тетяна Олександрівна
URI: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/56426
Appears in Collections:Кваліфікаційні роботи здобувачів вищої освіти кафедри фінансів, обліку та оподаткування

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Мельничук О.П._2022.pdfДипломна робота499.95 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.