Please use this identifier to cite or link to this item: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/56418
Title: Оцінка ефективності використання основних засобів підприємства та напрями її зростання
Authors: Савченко, Майя Володимирівна
Keywords: оцінка
використання
основні засоби
підприємство
напрями
зростання
дипломна робота
Issue Date: 2022
Publisher: Національний авіаційний університет
Citation: Савченко М.В. Оцінка ефективності використання основних засобів підприємства та напрями її зростання.– Дипломна робота на здобуття освітнього ступеня бакалавра спеціальності «Фінанси, банківська справа та страхування». – Національний авіаційний університет. – Київ, 2022. – 9 с.
Abstract: Необхідною умовою реалізації основної мети підприємництва – отримання прибутку на авансований капітал – є планування відтворення капіталу, що охоплює стадії інвестування, виробництва, обміну та споживання. Витрати капіталу на відтворення основних засобів мають довгостроковий характер та здійснюються у вигляді довгострокових інвестицій на нове будівництво, на розширення та реконструкцію виробництва, на технічне переозброєння та на підтримку потужностей діючих підприємств. Формування та використання різних грошових засобів для відшкодування витрат капіталу, його накопичення та споживання становить суть механізму фінансового управління на підприємстві. Сукупність кругообігів різних частин капіталу підприємства у період представляє його повний оборот чи відтворення. Поняття «основний капітал» включає основні засоби, а також незавершені довгострокові інвестиції, нематеріальні активи та нові довгострокові фінансові інвестиції.Основні засоби характеризують сукупністьматеріальних активів підприємства у формі засобів праці, які багаторазово беруть участь у виробничому процесі та переносять на продукцію свою вартість частинами. У практиці обліку до них відносять кошти праці всіх видів з терміном використання понад рік і вартістю понад 15 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.У разі початку ринкових відносин виникла торгівля основними фондами, у результаті сформувався ринок основних засобів. Істотно змінився порядок фінансування формування основних засобів. Виникли орендні та лізингові відносини. У даний час сформовано правову базу, що регламентує питання відтворення основних засобів – Податковий кодекс України, Закон України «Про фінансовий лізинг», НП(С)БО 7 «Основні засоби» тощо.
Description: Робота публікується згідно наказу Ректора НАУ від 27.05.2021 р. №311/од «Про розміщення кваліфікаційних робіт здобувачів вищої освіти в репозиторії університету». Кваліфікаційна робота здобувача освітнього ступеня «Бакалавр», галузь знань: 07 Управління та адміністрування, спеціальність 072 «Фінанси, банківська справа та страхування», освітньо-професійна програма «Фінанси і кредит». Керівник проекту: доктор економічних наук, доцент Антипенко Надія Василівна
URI: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/56418
Appears in Collections:Кваліфікаційні роботи здобувачів вищої освіти кафедри фінансів, обліку та оподаткування

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Савченко М.В._2022.pdfДипломна робота251.7 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.