Please use this identifier to cite or link to this item: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/56417
Title: Аналіз капіталу підприємства та шляхи його оптимізації
Authors: Ющенко, Ольга Андріївна
Keywords: аналіз
капітал
підприємство
оптимізація
активи
прибуток
дипломна робота
Issue Date: 2022
Publisher: Національний авіаційний університет
Citation: Ющенко О.А. Аналіз капіталу підприємства та шляхи його оптимізації.– Дипломна робота на здобуття освітнього ступеня бакалавра спеціальності «Фінанси, банківська справа та страхування». – Національний авіаційний університет. – Київ, 2022. – 9 с.
Abstract: Капітал - одне з фундаментальних явищ виробничо-господарської практики та одна з провідних категорій в економіці. Його функціонування тісно пов’язане з такими економічними явищами, як товар, ціна, гроші, прибуток. Капітал розпочинає свій рух у формі грошей, які, у свою чергу, є останнім продуктом розвитку товарного обміну та першою формою руху капіталу. Капітал, по-перше, виникає і функціонує на ґрунті товарного виробництва серед товарно-грошових відносин; по-друге, виступає чинником виробництва товарів та грошей, сукупність яких є капіталом за умови їх високоефективного функціонування з метою створення нової додаткової вартості, та отримання прибутку із виручки реалізації створюваної товарної продукції; по-третє, є соціальною, розширено-самовідтворюючою на основі додаткової вартості продуктивною силою суспільства. Зазначені якості обумовлені ринково конкурентним середовищем функціонування капіталу, яке є об'єктивно властивим, і спонукає його власників до створення найкращих умов більш продуктивного використання капіталу. З урахуванням натурально-речового змісту та соціально-економічної форми капітал - це фонд економічних ресурсів, представлений будинками, спорудами, земельними ділянками та іншими засобами виробництва, а також робочою силою, грошима, цінними паперами, різними об'єктами інтелектуальної власності тощо. Капітал СГД є економічно відокремленим, функціонує у товарно ринковому середовищі, зумовлює найбільш ефективневикористання всіх факторів виробництва і приносить його власникам дохід у формі прибутку.
Description: Робота публікується згідно наказу Ректора НАУ від 27.05.2021 р. №311/од «Про розміщення кваліфікаційних робіт здобувачів вищої освіти в репозиторії університету». Кваліфікаційна робота здобувача освітнього ступеня «Бакалавр», галузь знань: 07 Управління та адміністрування, спеціальність 072 «Фінанси, банківська справа та страхування», освітньо-професійна програма «Фінанси і кредит». Керівник проекту: кандидат економічних наук Соломіна Ганна Валеріївна
URI: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/56417
Appears in Collections:Кваліфікаційні роботи здобувачів вищої освіти кафедри фінансів, обліку та оподаткування

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Ющенко О.А._2022.pdfДипломна робота3.48 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.