Please use this identifier to cite or link to this item: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/56405
Title: Облік і аналіз розрахунків з покупцями та замовниками підприємства
Authors: Паламарчук, Наталія Іванівна
Keywords: облік
аналіз
розрахунки
підприємство
дипломна робота
Issue Date: 2022
Publisher: Національний авіаційний університет
Citation: Паламарчук Н.І. Облік і аналіз розрахунків з покупцями та замовниками підприємства. – Дипломна робота на здобуття освітнього ступеня бакалавра спеціальності «Облік і оподаткування». – Національний авіаційний університет. – Київ, 2022. – 10 с.
Abstract: Отримання прибутку — це найважливіший показник діяльності підприємства, який напряму залежить від надходження платежів від покупців та замовників підприємства. Відвантажуючи товари, готову продукцію чи надаючи послуги, виконуючи роботи, підприємство очікує отримати грошові кошти, тому задля забезпечення дотримання платіжних обов’язків потрібно вести облік та аналіз таких розрахунків. У господарській діяльності підприємства розрахункові операції посідають важливу роль і потребують особливої уваги. Кошти, що підприємство отримує за реалізовану продукцію, використовуються для виплати заробітної плати працівникам, розрахунку з бюджетом та своїми кредиторами, тому важливо, щоб наявна інформація про стан розрахунків з покупцями та замовниками була достовірною та актуальною. Бухгалтерський облік розрахунків з покупцями і замовниками показує ефективність діяльності суб’єкта господарювання в цілому. Адже економічний сенс діяльності полягає в отриманні прибутку, а фінансовий стан і стабільність підприємства безпосередньо залежать від її дебіторської та кредиторської заборгованості. Тому організація бухгалтерського обліку розрахунків з покупцями і замовниками є важливою частиною основних управлінських завдань.
Description: Робота публікується згідно наказу Ректора НАУ від 27.05.2021 р. №311/од «Про розміщення кваліфікаційних робіт здобувачів вищої освіти в репозиторії університету». Кваліфікаційна робота здобувача освітнього ступеня «Бакалавр», галузь знань: 07 Управління та адміністрування, спеціальність 071 «Облік і оподаткування», освітньо-професійна програма «Облік і аудит». Керівник проекту: кандидат економічних наук, доцент Афанас`єва Інна Іванівна
URI: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/56405
Appears in Collections:Кваліфікаційні роботи здобувачів вищої освіти кафедри фінансів, обліку та оподаткування

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Паламарчук Н.І._2022.pdfДипломна робота433.04 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.