Please use this identifier to cite or link to this item: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/56404
Title: Методика формування фінансової звітності малого підприємства, її аудит
Authors: Романько, Дмитро Андрійович
Keywords: облік
аналіз
аудит
методика
формування
фінансова звітність
мале підприємство
дипломна робота
Issue Date: 2022
Publisher: Національний авіаційний університет
Citation: Романько Д.А. Методика формування фінансової звітності малого підприємства, її аудит.– Дипломна робота на здобуття освітнього ступеня бакалавра спеціальності «Облік і оподаткування». – Національний авіаційний університет. – Київ, 2022. – 12 с.
Abstract: У передвоєнний час в економіці нашої країни спостерігався підйом підприємницької активності та прискорений розвиток малого та середнього бізнесу, який, на думку сучасних дослідників, вилився у справжній «підприємницький бум».Бурхливий розвиток малого підприємництва притаманний багатьом країнам США, Західної і Східної Європи, Близького Сходу тощо. Це свідчить про те, що в основі зазначеної тенденції лежать не специфічні риси, притаманні окремій державі, а об'єктивні тенденції розвитку економіки розвинутих країн. Малий бізнес з новою силою засвідчив, що саме він є тією важливою силою, яка забезпечує гнучкість, постійне самооновлення економічної системи, що є формою реалізації творчих та організаційних здібностей широких верств населення. Однією з найважливіших причин підйому підприємницької діяльності на якісно новий рівень стала розгорнута реформа господарського механізму, яка проводила в життя ідеї «неоконсервативної революції». Зняття накопичених адміністративнозаконодавчих обмежень (дерегулювання), активізація політики податкового та фінансового стимулювання підприємництва, поширення нових технологій і комунікацій відкрило малому бізнесу нові можливості застосування підприємницької ініціативи. На всіх етапах його життєвого циклу починають впроваджуватися принципи стратегічного управління, обліку, аналізу, аудиту. Цьому сприяє потужна мережа підприємницької освіти, пропаганди малого бізнесу, поширення ідеї держави в смарт-фоні тощо. Підтримка малого підприємництва є одним із найважливіших завдань державної політики, яку здійснюють за такими напрямами: формування інфраструктури підтримки та розвитку малого підприємництва; створення сприятливих умов для використання суб'єктами малого підприємництва державних фінансових, матеріально-технічних та інформаційних ресурсів, а також науково-технічних розробок та технологій; запровадження спрощеної системи оподаткування, обліку та звітності; вдосконалення підготовки, перепідготовки та підвищення кваліфікації кадрів для суб'єктів малого підприємництва; фінансова підтримка інноваційних проектів Підйом малого бізнесу інтенсивно відбувається як у галузях новітніх техніко-технологічних досягнень, пов'язаних з інноваційною діяльністю та інформаційними технологіями, так і у сфері послуг, готельно-ресторанного обслуговування,роздрібної та оптової торгівлі. Підтримка малого підприємництва є одним із найважливіших завдань державної політики, яка розпочала формуватися в Україні ще у середині 90-их років минулого століття. Основними її інструментами стали: формування відповідної інфраструктури підприємництва; спрощена система оподаткування, обліку та звітності; податкове стимулювання, підприємницька освіта; фінансова підтримка інноваційних проектів тощо.
Description: Робота публікується згідно наказу Ректора НАУ від 27.05.2021 р. №311/од «Про розміщення кваліфікаційних робіт здобувачів вищої освіти в репозиторії університету». Кваліфікаційна робота здобувача освітнього ступеня «Бакалавр», галузь знань: 07 Управління та адміністрування, спеціальність 071 «Облік і оподаткування», освітньо-професійна програма «Облік і аудит». Керівник проекту: кандидат економічних наук, доцент Роганова Ганна Олександрівна
URI: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/56404
Appears in Collections:Кваліфікаційні роботи здобувачів вищої освіти кафедри фінансів, обліку та оподаткування

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Романько Д.А._2022.pdfДипломна робота246.3 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.