Please use this identifier to cite or link to this item: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/56396
Title: Облік і аудит поточної кредиторської заборгованості підприємства
Authors: Козуб, Марія Миколаївна
Keywords: облік
аудит
активи
пасиви
поточні забовязання
кредиторська заборгованість
дипломна робота
Issue Date: 2022
Publisher: Національний авіаційний університет
Citation: Козуб М.М. Облік і аудит поточної кредиторської заборгованості підприємства. – Дипломна робота на здобуття освітнього ступеня бакалавра спеціальності «Облік і оподаткування». – Національний авіаційний університет. – Київ, 2022. – 10 с.
Abstract: Одним з наслідків господарської діяльності СГД, під час якої підсилюються їхні взаємні економічні контакти з ринковими суб'єктами, є виникнення зобов'язань, що займають важливе місце в цій діяльності. Зобов'язання - це джерело формування й фінансування фінансових активів, вони мають вирішальний вплив на платоспроможність і фінансову стійкість господарчих суб'єктів і, з причини свого динамічного характеру, вимагають серйозного нагляду за фактичним станом розрахунків та надійного управління грошовими потоками. Базою для такого контролю служить якісна, своєчасна та достовірна інформація про заборгованість, джерелом формування якої виступає система бухгалтерського обліку. Через певні розбіжності у визначенні зобов'язань в обліковому та правовому полі, обмеженість теоретичної розробки питань їх визнання, недосконалу методи- ку відображення заборгованості в фінансовій звітності та обліковій реєстрації цей вид пасивів вважається од- ним з найскладніших етапів в обліковому процесі. Вивчення ускладняється різноманітністю видів зобов’язань, способів їх погашення, значною кількістю об'єктів і суб'єктів. У той же час надійна методика і організація обліку дозволяє отримувати достовірну інформацію для проведення аналізу, що є важливим компонентом ефективного управління та контролю діяльності СГД, забезпечення його платоспроможності й фінансової стійкості на належному рівні.Однак певні труднощі обліку і аудиту зобов'язань СГД, насамперед класифікація, оцінка, умови визнання, організація та методика з урахуванням нових потреб, вимагають розширення досліджень з особливою увагою до організаційно-технологічних аспектів на окремих СГД, що обумовлює актуальність дослідження.
Description: Робота публікується згідно наказу Ректора НАУ від 27.05.2021 р. №311/од «Про розміщення кваліфікаційних робіт здобувачів вищої освіти в репозиторії університету». Кваліфікаційна робота здобувача освітнього ступеня «Бакалавр», галузь знань: 07 Управління та адміністрування, спеціальність 071 «Облік і оподаткування», освітньо-професійна програма «Облік і аудит». Керівник проекту: доктор економічних наук, професор Ярошевська Оксана Володимирівна
URI: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/56396
Appears in Collections:Кваліфікаційні роботи здобувачів вищої освіти кафедри фінансів, обліку та оподаткування

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Козуб М.М._2022.pdfДипломна робота233.68 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.