Please use this identifier to cite or link to this item: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/56383
Title: Облік і аналіз розрахунків підприємства з постачальниками та підрядниками
Authors: Годунова, Ганна Олександрівна
Keywords: облік
аналіз
кредиторська заборгованість
підрядники
розрахунки
підприємство
дипломна робота
Issue Date: 2022
Publisher: Національний авіаційний університет
Citation: Годунова Г.О. Облік і аналіз розрахунків підприємства з постачальниками та підрядниками. – Дипломна робота на здобуття освітнього ступеня бакалавра спеціальності «Облік і оподаткування». – Національний авіаційний університет. – Київ, 2022. – 10 с.
Abstract: Після підписання Україною Угоди про Асоціацію з ЄС в Україні почав активно розвиватися аграрний бізнес. Зазначений процес супроводжувався зміцненням, розвитком та зростанням розмаїтості господарських зв’язків між підприємствами різних форм власностіі видів економічної діяльності, а також з державою і окремими громадянами. Такі зв'язки здійснюються через грошові розрахунки, які є умовою зміни форм вартості у процесі кругообігу основних і оборотних засобів. Розрахунки з постачальниками і підрядниками репрезентують першу стадія кругообігу, коли певна сума грошей перетворюється на певну масу засобів виробництва та предметів праці, друга стадія аграрних підприємств являє процес сільськогосподарського виробництва, а третя - перетворення перенесеної вартості, вартості необхідного додаткового продукту на грошову форму фонду відшкодування, чистого доходу та заробітної плати. Рух фондів на усіх стадіях можливий лише завдяки грошовим розрахункам. Грошові витрати не беруть участь у русі вартості під час переходу її від першої стадії кругообігу фондів сільськогосподарського підприємства до другої та третьої стадії. Вони опосередковують рух вартості у процесі обороту всіх фондів, хоча у індивідуальному кругообігу аграрних формувань беруть участь лише на початкової і завершальній стадіях.Проте з початком військової агресії рф виникли загрози не тільки національній безпеці, але і продовольчій безпеці України і всьому світові. Розвиток сільського господарства стримує окупація значної частини сприятливих для розвитку аграрного бізнесу східних та південних регіонів нашої країни. Це негативно також позначається на функціонуванні агрофірм підконтрольної національному урядові частини України через розрив традиційних зв’язків із постачальниками і підрядниками. Господарська діяльність промислових і сільськогосподарських підприємств неможлива без розрахунків із контрагентами і свовчасного погашення зобов’язань перед ними. Партнерські відносини агрофірм з постачальниками та підрядниками забезпечують безперервне постачання палива, товарно-матеріальних цінностей, насіннєвого матеріалу, кормів, своєчасне та якісне надання послуг, виконання робіт, у тому числі капітального характеру. Актуальність обліку, аналізу, контролю розрахунків зростає під час нестабільної фінансової ситуації в країні, воєнного стану, оскільки виникають об’єктивні ускладнення розрахункових відносин. Для упередження можливих проблем в операціях із постачальниками і підрядниками необхідно удосконалювати обліково-аналітичну систему на постійній основі.
Description: Робота публікується згідно наказу Ректора НАУ від 27.05.2021 р. №311/од «Про розміщення кваліфікаційних робіт здобувачів вищої освіти в репозиторії університету». Кваліфікаційна робота здобувача освітнього ступеня «Бакалавр», галузь знань: 07 Управління та адміністрування, спеціальність 071 «облік і оподаткування», освітньо-професійна програма «Облік і аудит». Керівник проекту: доктор економічних наук, професор Лемішко Олена Олександрівна
URI: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/56383
Appears in Collections:Кваліфікаційні роботи здобувачів вищої освіти кафедри фінансів, обліку та оподаткування

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Годунова Г.О._2022.pdfДипломна робота234.27 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.