Please use this identifier to cite or link to this item: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/56379
Title: Облік і аудит витрат діяльності підприємства
Authors: Цурська, Валерія Олександрівна
Keywords: облік
аудит
активи
витрати
підприємство
діяльність
собівартість
дипломна робота
Issue Date: 2022
Publisher: Національний авіаційний університет
Citation: Цурська В.О. Облік і аудит витрат діяльності підприємства.– Дипломна робота на здобуття освітнього ступеня бакалавра спеціальності «Облік і оподаткування». – Національний авіаційний університет. – Київ, 2022. – 10 с.
Abstract: В умовах ринкової економіки підвищується самостійність підприємства, а також їх економічна та юридична відповідальність. Різко зростають значення фінансової стійкості суб'єктів господарювання, і навіть підвищення їх конкурентоспроможності. Уміння ефективно господарювати стає умовою виживання підприємства в конкурентній боротьбі. Максимізація прибутку та підвищення ефективності виробництва є головною метою підприємства у ринкових умовах, умовах самоокупності та самофінансування підприємств. Досягнення високих результатів діяльності фірми неможливо без ефективного управління витратами на виробництво та реалізацію робіт та послуг. Останніми роками спостерігається тенденція до зростання витрат діяльності СГД у зв'язку з подорожчанням вартості сировини, матеріалів, палива, енергії, а також зростання процентних ставок за користування кредитом, зростання витрат на рекламу, представницьких витрат тощо. Становлення ринкових відносин вимагає вдосконалення практики управління витратами діяльності СГД з урахуванням особливостей ринкової економіки та міжнародного досвіду. Це дозволить фірмі вижити у конкурентній боротьбі, максимізувати прибуток та мінімізувати витрати, забезпечити рентабельну діяльність СГД.
Description: Робота публікується згідно наказу Ректора НАУ від 27.05.2021 р. №311/од «Про розміщення кваліфікаційних робіт здобувачів вищої освіти в репозиторії університету». Кваліфікаційна робота здобувача освітнього ступеня «Бакалавр», галузь знань: 07 Управління та адміністрування, спеціальність 071 «Облік і оподаткування», освітньо-професійна програма «Облік і аудит». Керівник проекту: доктор економічних наук, професор Костирко Руслан Олександрович
URI: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/56379
Appears in Collections:Кваліфікаційні роботи здобувачів вищої освіти кафедри фінансів, обліку та оподаткування

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Цурська В.О._2022.pdfДипломна робота418.17 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.