Please use this identifier to cite or link to this item: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/56377
Title: Облік і аудит необоротних активів на підприємстві
Authors: Гриб, Анастасія Валентинівна
Keywords: необоротні активи
аудит
облік
підприємство
фінансова звітність
стандарти
дипломна робота
Issue Date: 2022
Publisher: Національний авіаційний університет
Citation: Гриб А.О. Облік і аудит необоротних активів на підприємстві.– Дипломна робота на здобуття освітнього ступеня бакалавра спеціальності 071 «Облік і оподаткування». – Національний авіаційний університет. – Київ, 2022. – 86 с.
Abstract: Здійснення операційної діяльності суб’єктами господарювання неможливо без використання необоротних активів. Тому правильне та ефективне ведення обліку їх наявності та руху, а також відображення інформації щодо них у фінансовій, податковій, статистичній звітності є дуже важливим для безперебійного функціонування підприємств. Важливим завданням сьогодення є перехід вітчизняних суб’єктів господарювання на міжнародні стандарти бухгалтерського обліку та фінансової звітності, особливо це стосується тих підприємств, що здійснюють зовнішньоекономічну діяльність. Сьогодні існує два основних методи вирішення зазначеної проблеми: по-перше, ведення паралельного обліку за національними та міжнародними стандартами, та складання звітності на основі даних інформаційно-облікової системи підприємства, або конверсія; по-друге, коригування (трансформація) звітності, складеної за національними стандартами бухгалтерського обліку. Метод паралельного обліку необоротних активів вимагає формування облікових даних у двох системах фінансової звітності та відповідної конфігурації програмного забезпечення. Для трансформації звітності в частині необоротних активів згідно з МСФЗ можливо використовувати фінансову звітність, складену за НП(С)БО, а також аналітичні розшифровки до певних рядків балансу, звіту про фінансові результати (звіту про сукупний дохід), звіту про рух грошових коштів. Трансформація проводиться шляхом внесення відповідних коригувань та додаткових проводок з метою доведення необоротних активів, зобов’язань, пов’язаних із їх вибуттям до оцінок відповідно до МСФЗ. Значні складнощі викликає відсутність єдиної методики проведення трансформації інформації про необоротні активи у фінансовій звітності відповідно до оцінок за МСФЗ. Особливості трансформації можуть бути обумовлені специфікою фінансово господарської діяльності, організацією бухгалтерського обліку та обліковою політикою підприємств тощо.
Description: Робота публікується згідно наказу Ректора НАУ від 27.05.2021 р. №311/од «Про розміщення кваліфікаційних робіт здобувачів вищої освіти в репозиторії університету». Кваліфікаційна робота здобувача освітнього ступеня «Бакалавр», галузь знань:07 Управління та адміністрування, спеціальність 071 «Облік і оподаткування», освітньо-професійна програма «Облік і аудит».Керівник проекту:доктор економічних наук, професор Костирко Руслан Олександрович
URI: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/56377
Appears in Collections:Кваліфікаційні роботи здобувачів вищої освіти кафедри фінансів, обліку та оподаткування

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Гриб А.В._2022.pdfДипломна робота2.49 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.