Please use this identifier to cite or link to this item: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/56375
Title: Облік і аналіз доходів підприємства
Authors: Кирик, Наталія Віталіївна
Keywords: організація
методика
облік
аналіз
доходи
підприємство
дипломна робота
Issue Date: 2022
Publisher: Національний авіаційний університет
Citation: Кирик Н.В. Облік і аналіз доходів підприємства.– Дипломна робота на здобуття освітнього ступеня бакалавра спеціальності «Облік і оподаткування». – Національний авіаційний університет. – Київ, 2022. – 10 с.
Abstract: Сучасний стан глибокої економічної кризи та нестабільних економічних відносин загрожує рентабельності промислових підприємств, основним показником якої є дохід від реалізації товарів, робіт чи послуг. Як наслідок, зростає значення доходу як об’єкта обліку, правильності її вимірювання,визнання, відображення інформації про виручку у первинних документах, бухгалтерських регістрах та фінансовій звітності. Не менш важливим є аналіз стану і руху доходів, які забезпечують систему управління інформацією, необхідну для прийняття управлінських рішень. Дохід є одним з основних загальних показників для вимірювання фінансово-господарської діяльності підприємства. Дохід - вказує на те, що продукція підприємства знайшла споживачів і відповідає вимогам і потребам ринку за ціною, якістю та іншими технічними функціональними характеристиками. Дохід забезпечує основу для самофінансування бізнесу за умови, що його розмір достатньо великий, щоб покрити витрати бізнесу з реалізації товарів та інші види діяльності, виконання бюджетних зобов’язань та отримання чистого прибутку. Провідні вітчизняні вчені, такі як Ф. Ярошенко, Ф. Ф. Бутинець, В. Є. Адамова, О. М. Бондаренко, М. П. Педана, П. С. Рогожина та інші внесли вагомий внесок у визначення організаційних і методичних аспектів обліку та аналізу доходів підприємства. Однак, незважаючи на велику кількість наукових праць, надалі залишаються дискусійними теоретичні положення і важливі питання обліку доходів, що потребують вдосконалення. Практичне значення обліку та аналізу доходів, недостатній рівень дослідження та дискусійність багатьох теоретичних положень потребує їх подальшого удосконалення.
Description: Робота публікується згідно наказу Ректора НАУ від 27.05.2021 р. №311/од «Про розміщення кваліфікаційних робіт здобувачів вищої освіти в репозиторії університету». Кваліфікаційна робота здобувача освітнього ступеня «Бакалавр», галузь знань: 07 Управління та адміністрування, спеціальність 071 «Облік і оподаткування», освітньо-професійна програма «Облік і аудит». Керівник проекту: кандидат економічних наук, доцент Поддубняк Дар’я Борисівна
URI: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/56375
Appears in Collections:Кваліфікаційні роботи здобувачів вищої освіти кафедри фінансів, обліку та оподаткування

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Кирик Н.В._2022.pdfДипломна робота409.55 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.