Please use this identifier to cite or link to this item: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/56374
Title: Облік і аналіз чистого прибутку підприємства та його розподілу
Authors: Шалієвська, Жанна Сергіївна
Keywords: облік
аналіз
організація
методика
чистий прибуток
підприємство
дипломна робота
Issue Date: 2022
Publisher: Національний авіаційний університет
Citation: Шалієвська Ж.С. Облік і аналіз чистого прибутку підприємства та його розподілу.– Дипломна робота на здобуття освітнього ступеня бакалавра спеціальності «Облік і оподаткування». – Національний авіаційний університет. – Київ, 2022. – 11 с.
Abstract: В сучасних умов ведення бізнесу головною метою кожного підприємства є отримання високого прибутку як основного джерела фінансових ресурсів, створення умов для забезпечення процесу безперервного відтворення. Прибуток виступає як економічний показник, який може об’єднати економічні інтереси країни, підприємства, працівників, власників бізнесу.Прибуток є основним підсумковим показником фінансового результату підприємницької діяльності суб’єкта господарювання, який має на меті постійний ріст або ж принаймні стабілізуватись на певному рівні. Це в свою чергу говорить про те, що прибуток є однією із стратегічних цілей управління підприємства. Прибуток безпосередньо впливає на фінансовий стан підприємств і є захисним механізмом запобігання банкрутству. Адже не лише власники бізнесу потребують достовірної, неупередженої та своєчасної інформації про результати діяльності суб’єктів господарювання, а й інші зацікавлені зовнішні та внутрішні користувачі, особливо інвестори, контролюючі органи, кредитори. Тому кожному бізнесу необхідно систематично аналізувати формування, розподіл і використання прибутку, оскільки він є основним джерелом розвитку підприємства та науково-технічного удосконалення його матеріальної бази. Вітчизняні вчені такі, як Грознецька Л., Гайдаржийська О. М., Бондаренко О. М., Івченко М. Ю., Свирида О.В., Марковська Н., Мардус Н. Ю., Мардус О. О. та інші, зробили значний внесок в організацію та методологію обліку та аналізу для визначення чистого прибутку на підприємстві. Проте, незважаючи на велику кількість наукових праць, залишаються дискусійними теоретичні положення обліку прибутку підприємств та важливі питання, які потребують удосконалення. Оскільки теоретична база та практичне вдосконалення обліку і аналізу чистого прибутку на підприємстві є недостатніми, це і зумовило вибір теми випускної роботи.
Description: Робота публікується згідно наказу Ректора НАУ від 27.05.2021 р. №311/од «Про розміщення кваліфікаційних робіт здобувачів вищої освіти в репозиторії університету». Кваліфікаційна робота здобувача освітнього ступеня «Бакалавр», галузь знань: 07 Управління та адміністрування, спеціальність 071 «Облік і оподаткування», освітньо-професійна програма «Облік і аудит». Керівник проекту: кандидат економічних наук, доцент Поддубняк Дар’я Борисівна
URI: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/56374
Appears in Collections:Кваліфікаційні роботи здобувачів вищої освіти кафедри фінансів, обліку та оподаткування

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Шалієвська Ж.С._2022.pdfДипломна робота428.71 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.