Please use this identifier to cite or link to this item: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/55968
Title: Досягнення ефекту дотримання норм рухової активності та формування стресостійкості у здобувачів вищої освіти в умовах російсько-української війни
Authors: Бойко, Г.Л.
Козлова, Т.Г.
Шарафутдінова, С.У.
Keywords: рухова активність
стресостійкість
здобувачі
студентська молодь
фізичне виховання
ставлення студентів
психологічне здоров'я
фізичне здоров'я
Issue Date: 16-Jun-2022
Publisher: Національний авіаційний університет
Citation: Бойко Г.Л., Козлова Т.Г., Шарафутдінова С.У. Досягнення ефекту дотримання норм рухової активності та формування стресостійкості у здобувачів вищої освіти в умовах російсько-української війни // Фізичне виховання в контексті сучасної освіти: тези доповідей XVII Міжнародної науково-методичної конференції. - Національний авіаційний університет. – Київ, 2022. - С. 17 - 19.
Abstract: Забезпечення оптимальної фізичної активності студентської молоді є одним із пріоритетних чинників підвищення здоров’я нації. Нині, в умовах дистанційного навчання, обумовленого пандемію COVID-19 та бойовими діями на території України в наслідок військового вторгнення Росії, спостерігається збільшення відсотку студентської молоді, яка має недостатній рівень фізичної активності. Крім тривалих обмежень в руховій активності, постійне знаходження під негативним впливом інформації зі ЗМІ про нові захворювання та трагічні наслідки війни негативно впливають на психоемоційний стан здобувачів освіти. Запровадження дистанційної форми навчання з кожної дисципліни на період карантину та воєнного стану вимагає від студентів значну кількість часу проводити за комп’ютерами під час виконання завдань. Залікова сесія також потребує опрацювання великої кількості навчального матеріалу. Такий спосіб життя є небезпечним для здоров’я і може мати негативні наслідки, що в подальшому може призвести до погіршення стану емоційного, фізичного і психічного здоров’я студентської молоді. Стресових ситуацій неможливо уникнути, важливо їх конструктивно пережити і пристосуватись до нових обставин. Так як стрес впливає на емоції, настрій, поведінку людини і на людський організм в цілому, важливим є вміння правильно поводити себе в екстремальних умовах з метою збереження свого здоров’я.
URI: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/55968
Appears in Collections:XVII Міжнародна науково-методична конференція Фізичне виховання у контексті сучасної освіти (2022)



Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.