Please use this identifier to cite or link to this item: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/55953
Title: Сутність поняття «культура здоров'я особистості»: сутність, компоненти, показники її сформованості
Authors: Галімський, В.О.
Галімська, І.І.
Keywords: культура здоров'я
ставлення
потреби суспільства
молодь
здоров'я
педагогічна система
Issue Date: 17-Jun-2021
Publisher: Національний авіаційний університет
Citation: Галімський В.О., Галімська І.І. Сутність поняття «культура здоров'я особистості»: сутність, компоненти, показники її сформованості // Фізичне виховання в контексті сучасної освіти: тези доповідей XVI Міжнародної науково-методичної конференції. - Національний авіаційний університет. – Київ, 2021. - С. 48 - 51.
Abstract: Актуальність дослідження визначається наявністю суперечностей, які потребують результативного і швидкого розв’язання, зокрема, між: об’єктивними потребами українського суспільства у високому рівні сформованості культури здоров’я курсантів і недостатнім рівнем розробленості теоретико-методичних основ її формування у вищих льотних закладах; запитом освітньої галузі в обґрунтуванні особистісно-орієнтованих педагогічних систем фізичного виховання і недостатньою розробленістю педагогічних умов, фізкультурно-оздоровчих технологій формування культури здоров’я курсантів. За сучасних умов розвитку нашої країни масштаби і темпи науково-технічного прогресу, інтенсифікації народного господарства залежать багато в чому від здоров’я, кваліфікації, компетентності кадрів та їх високої громадянської відповідальності. Сучасна система української освіти орієнтована на розвиток уявлень молодих людей про здоров’я, а також формування стратегій і технологій в галузі здоров’я, однак навчальні заклади не приділяють належної уваги розвитку у вихованців «потрібного» суспільству ставлення до здоров’я, формуванню культури здоров’я, що відображає гармонійність і цілісність людини як особистості, адекватність її взаємодії з навколишнім світом і людьми, а також здатність до творчого самовираження і активної життєдіяльності.
URI: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/55953
Appears in Collections:XVI Міжнародна науково-методична конференція Фізичне виховання у контексті сучасної освіти (2021)



Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.