Please use this identifier to cite or link to this item: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/55950
Title: Феномен онлайн-шахів як дисципліни кіберспорту
Authors: Литвинець, А.
Янків, І.
Сулипа, О.
Keywords: шахи
кіберспорт
інформаційні технології
фізична культура
інноваційні технології
соціальне явище
Issue Date: 17-Jun-2021
Publisher: Національний авіаційний університет
Citation: Литвинець А., Янків І., Сулипа О. Феномен онлайн-шахів як дисципліни кіберспорту // Фізичне виховання в контексті сучасної освіти: тези доповідей XVI Міжнародної науково-методичної конференції. - Національний авіаційний університет. – Київ, 2021. - С. 81 - 83.
Abstract: Початок ХХІ століття позначився багатьма змінами у житті суспільства. Серед них стрімкий розвиток інформаційних і розважальних технологій, а також значні зміни у сфері фізичної культури і спорту. Про що, все частіше відзначають спортивні експерти. Інноваційні технології сприяють та допомагають розвитку спорту. Зокрема вченими розробляється інноваційний одяг, спортивний інвентар, системи для контролю дотримання правил, в тому числі і антидопінгові апаратні і програмні засоби. Водночас, значної популярності і поширення в багатьох країнах світу отримали комп’ютерні ігри. Комп’ютерний спорт як унікальне соціальне явище, створене завдяки стрімкому розвитку інформаційних і розважальних технологій, сьогодні є як самостійної субкультурою, так і невід’ємною складовою частиною спорту, незважаючи на триваючі дискусії з приводу його причетності до спорту. Феномен електронного спорту з моменту свого народження залишається предметом гострих дискусій серед представників різних соціальних груп – від підлітків, які грають в мережеві ігри, до «світил» світової науки.
URI: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/55950
Appears in Collections:XVI Міжнародна науково-методична конференція Фізичне виховання у контексті сучасної освіти (2021)

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
ФЕНОМЕН ОНЛАЙН-ШАХІВ ЯК ДИСЦИПЛІНИ КІБЕРСПОРТУ.pdf413.51 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.