Please use this identifier to cite or link to this item: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/55944
Title: Кластеризація функціонального стану біатлоністів високої кваліфікації у процесі змагальної діяльності. Пілотне дослідження
Authors: Мінцер, О.П.
Карленко, В.П.
Шевченко, Я.О.
Keywords: функціональний стан
біатлоністи
змагальна діяльність
вдосконалення
фізіологічний показник
взаємозв'язок
Issue Date: 17-Jun-2021
Publisher: Національний авіаційний університет
Citation: Минцер О.П., Карленко В.П., Шевченко Я.О. Кластеризація функціонального стану біатлоністів високої кваліфікації у процесі змагальної діяльності. Пілотне дослідження // Фізичне виховання в контексті сучасної освіти: тези доповідей XVI Міжнародної науково-методичної конференції. - Національний авіаційний університет. – Київ, 2021. - С. 102 - 106.
Abstract: Вдосконалення системи управління тренувальним процесом на основі об’єктивізації знань про структуру змагальної діяльності та підготовленості з урахуванням як загальних закономірностей становлення спортивної майстерності в конкретному виді спорту, так й індивідуальних можливостей спортсменів є одним із напрямів удосконалення системи олімпійської підготовки спортсменів в олімпійському спорті. Цей напрям, що спирається на можливості сучасної діагностичної техніки та інформаційних технологій, в даний час є одним з основних резервів вдосконалення системи спортивного тренування, оскільки дозволяє створити необхідні умови для раціонального управління станом спортсмена і протіканням адаптаційних змін, що забезпечують відповідність рівня підготовленості планованої структури змагальної діяльності і заданому спортивного результату. Діагностичний процес – це складна комплексна діяльність, яка включає в себе фізіологічні міркування, процедури збору, оцінки валідності та обробки інформації щодо стану спортсмена. При цьому, діагностичні помилки, що виникають внаслідок недостатньої уваги фахівців та науковців щодо їхньої кластеризації впливають на функціональний стан спортсмена, прийняття тренером та медичним персоналом правильного рішення щодо здійснення відповідної корекції наявного стану, застосування з цією метою адекватних методів і засобів ефективного відновлення та лікування. Зазначене призводить до негативних організаційних, педагогічних, психологічних, фінансових та інших наслідків.
URI: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/55944
Appears in Collections:XVI Міжнародна науково-методична конференція Фізичне виховання у контексті сучасної освіти (2021)



Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.