Please use this identifier to cite or link to this item: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/55918
Title: Програмний модуль захисту реляційних баз даних
Authors: Шепеля, Ярина Володимирівна
Keywords: дипломна робота
база даних
модуль захисту
SQL-ін’єкція
нейромережева модель
програмний модуль
Issue Date: Jun-2021
Publisher: Національний авіаційний університет
Abstract: В роботі вирішено задачу побудови програмного модулю захисту реляційних баз даних, що за рахунок застосування розроблених процедур обробки клієнтських запитів, забезпечує можливість протидіє SQL-ін’єкціям. В роботі проведено аналіз існуючих рішень в області захисту реляційних баз даних, здійснена формалізація механізмів реалізації SQL-ін’єкцій, розроблено процедури протидії найбільш розповсюдженим SQL-ін’єкціям, реалізоване проектування архітектури модулю захисту, розроблено відповідне програмне забезпечення та проведено тестування запропонованих рішень. Розроблений модуль та програмне забезпечення відносяться до галузі інформаційної безпеки і можуть бути використані для підвищення рівня захищеності від кібератак, спрямованих на отримання несанкціонованого доступу до реляційних баз даних. Основні напрямки розвитку даної роботи можуть бути пов’язані з вдосконаленням системи протидії SQL-ін’єкціям за рахунок застосування нейромережевих моделей та методів їх виявлення.
Description: Робота публікується згідно наказу Ректора НАУ від 27.05.2021 р. №311/од "Про розміщення кваліфікаційних робіт здобувачів вищої освіти в репозиторії університету" . Керівник проекту: доцент, к.т.н. Терейковська Л.О.
URI: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/55918
Appears in Collections:Кваліфікаційні роботи здобувачів вищої освіти кафедри комп’ютеризованих систем захисту інформації

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Дипломна_Шепеля.pdfПояснювальна записка957.64 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.