Please use this identifier to cite or link to this item: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/55895
Title: Система комплексного захисту інформації на підприємстві
Authors: Попков, Сергій Віталійович
Keywords: дипломна робота
інформаційна безпека
об’єкт інформаційної діяльності
модель загроз
комплексна система захисту
цілісність
Issue Date: Jun-2021
Publisher: Національний авіаційний університет
Abstract: В наш час інформаційних технологій, комрьютерні технології розвиваються досить швидко, та вносять достатньо помітні зміни в нашому житті. Інформація - стає товаром, з яким можно проводити операції обміну, продажу та покупки. Водночас вартість самої інформації найчастіше перевищує вартість комп'ютерної системи, в котрій вона міститься. Все більше і більше паперові документи зміняють електронні. Для обслуговування цієї інформації необхідні системи, які б забеспечували потрібний захист даних, адже найменшу вразливість можливо використати проти власників інформації. Безпековий захист комп'ютерної якої системи досягається шляхом забезпечення конфіденційності, цілісності якої та доступності даних, що обробляються, а також доступності та цілісності інформаційних компонентів і ресурсів якої системи. Подавляюча більшість організацій не знають, як започаткувати захист конфіденційної інформації. Класифіковані типи інформації щодо цін та конфіденційності, компанії можуть визначати пріоритети, дані яких потрібно захищати в першу чергу. про все ще почати з системної інформації про клієнтів або навчальних записів співробітників. Номери соціального страхування, номера рахунків, якої ідентифікаційні номери, номери кредитних карток та інші типи структурованої інформації - це обмежені якої області, які необхідно захищати. Захист неструктурованої інформації, таких як контракти, фінансові звіти та переписка з клієнтами, є важливим наступним шагом, який слід якої виконувати на рівні відділів.
Description: Робота публікується згідно наказу Ректора НАУ від 27.05.2021 р. №311/од "Про розміщення кваліфікаційних робіт здобувачів вищої освіти в репозиторії університету" . Керівник проекту: доцент, к.т.н. Гумен М.Б.
URI: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/55895
Appears in Collections:Кваліфікаційні роботи здобувачів вищої освіти кафедри комп’ютеризованих систем захисту інформації

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Диплом_Попков.pdfПояснювальна записка890.77 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.