Please use this identifier to cite or link to this item: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/55894
Title: Система захисту конфіденційних даних в мобільних пристроях
Authors: Моісеєнко, Дмитро Вікторович
Keywords: дипломна робота
інформаційна безпека
система захисту
мобільні пристрої
конфіденційність
вірусні програми
Issue Date: Jun-2021
Publisher: Національний авіаційний університет
Abstract: На сьогодні проблема захисту інформації з обмеженим доступом у мобільних телефонах стає дедалі актуальнішою, тому, що мобільний телефон є майже у кожного. Дана технологія є повноцінним обчислювальним пристроєм, що підтримує більшу частину функціоналу традиційних електронно-обчислювальної машини (ЕОМ) за значно менших розмірів, що дозволяє обробляти інформацію віддалено й оперативно, скоротивши на цьому час і зусилля, витрати часу на переміщення до комп’ютера, тому що мобільний пристрій знаходитися практично завжди при собі. Враховуючи той факт, що збережена інформація може містити в собі інформацію різного рівня (типу) конфіденційності, то втрата її може нести значні збитки. Об’єктами захисту є інформація, що міститься та обробляється на мобільному телефоні, права власника цієї інформації та власника мобільного пристрою, права користувача має бути захищені. Доступ до інформації, яка зберігається, обробляється і передається в мобільному пристрої, здійснюється лише згідно з дозволу власника інформації чи уповноваженою ним особою. Без дозволу власника доступ до інформації, яка зберігається, здійснюється лише у випадках, передбачених чинним законодавством. Протестовано в наявній системі захист від вторгнень. Змодульовано вторгнення в систему для запропонування вдосконалення захищеності знаючи слабкі місця систем.
Description: Робота публікується згідно наказу Ректора НАУ від 27.05.2021 р. №311/од "Про розміщення кваліфікаційних робіт здобувачів вищої освіти в репозиторії університету" . Керівник проекту: доцент, К.т.н. Карловський С.Є.
URI: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/55894
Appears in Collections:Кваліфікаційні роботи здобувачів вищої освіти кафедри комп’ютеризованих систем захисту інформації

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Диплом_Моісеєнко.pdfПояснювальна запсика1.67 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.