Please use this identifier to cite or link to this item: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/55893
Title: Програмний застосунок для управління інцидентами інформаційної безпеки
Authors: Махачек, Дмитро Ярославович
Keywords: дипломна робота
інформаційна безпека
інциденти
апаратні засоби
програмні комплекси
корпоративна мережа
Issue Date: Jun-2021
Publisher: Національний авіаційний університет
Abstract: Протягом останніх років спостерігається тенденція до підвищення уразливості інформаційних систем (ІС) до інцидентів інформаційної безпеки. Тому актуальним є пошук ефективних методів контролю та виявлення інцидентів в ІС. Разом з тим збільшилась кількість досліджень у питаннях контролю та виявлення інцидентів, які принципово відрізняються від існуючих, традиційних методів контролю, виявлення та прогнозування. Методи моніторингу у галузі інформаційної безпеки, що застосовуються на сучасному етапі, мають деякі недоліки і не завжди враховують нові причини, через які можуть виникнути інциденти в ІС і як їх можна попередити. Тому, актуальним є дослідження методів контролю та виявлення інцидентів інформаційної безпеки і створення нового методу контролю та виявлення інцидентів інформаційної безпеки в ІС. Інцидент – будь-яка не прогнозована або небажана подія, яка може порушити діяльність або інформаційну безпеку. В роботі сучасних систем моніторингу інцидентів виділяються наступні етапи: встановлення інциденту; надання інформації про виникнення інциденту; фіксація та реєстрація інциденту; мінімізація наслідків і усунення причин інциденту; дослідження витоків інциденту; реалізація дій, що застерігають повторне виникнення інциденту. Основною метою є розробка системної моделі моніторингу інцидентів та підвищення ефективності управління інцидентами інформаційної безпеки шляхом розробки програмного застосунку контролю та виявлення інцидентів.
Description: Робота публікується згідно наказу Ректора НАУ від 27.05.2021 р. №311/од "Про розміщення кваліфікаційних робіт здобувачів вищої освіти в репозиторії університету" . Керівник проекту: професор, д.т.н. Лахно В.А.
URI: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/55893
Appears in Collections:Кваліфікаційні роботи здобувачів вищої освіти кафедри комп’ютеризованих систем захисту інформації

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Диплом_Махачек.pdfПояснювальна записка1.42 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.